Mavi Jeans'de halka arz fiyat aralığı belli oldu

Mavi Giyim'in ana ortakları şirkette 23,7 milyon hisseyi satışa sunacağını açıklayarak halka arz sürecini başlattı.

30.05.2017 15:08:490
Paylaş Tweet Paylaş
Mavi Jeans'de halka arz fiyat aralığı belli oldu
Mavi Giyim'in ana ortakları şirkette 23,7 milyon hisseyi satışa sunacağını açıklayarak halka arz sürecini başlattı. Bloomberg’ün edindiği halka arz belgesine göre talebe bağlı olarak bu tutarın yüzde 15’i kadar da ek satış hakkı söz konusu olabilecek.

Mavi Giyim'de halka arz fiyat aralığı 43-51,6 TL olarak belirlendi.

Ek satışa konu olabilecek 3,6 milyon hisse ile birlikte toplam 27,3 milyon hisse satılabilecek ve bu satışın toplam büyüklüğü, fiyat aralığına bağlı olarak 1,17 milyar lira ile 1,4 milyar lira aralığında olabilecek.

Verilen fiyat aralığına göre şirketin değeri 2,14 milyar lira ile 2,56 milyar lira aralığına çıkacak.

Halka arz için uluslararası yatırımcı turunun bugün başlayacağı belirtildi. Halka arzın 14 Haziran civarında tamamlanması bekleniyor.

Mavi Giyim'den daha önce yapılan açıklamada, Turkven'in yönettiği Turkish Private Equity Fund II ile Akarlı ailesinin sahip olduğu Blue International Holding B.V.'ye ait yaklaşık yüzde 50 hissenin halka arza konu olacağı belirtilmişti.

Açıklamada, gelen talebe bağlı olarak sermayenin yüzde 15'i aşmayacak şekilde ek hisse de halka arz edilebileceği ifade edilmişti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz