Sabancı Holding'ten 4,5 milyar lira yatırım

Sabancı Holding CEO'su Kurtul, "2017'de çift haneli büyüyeceğiz. Yatırımlarımızın tutarı 4,5 milyar lira olacak" dedi.

24.02.2017 16:00:480
Paylaş Tweet Paylaş
Sabancı Holding'ten 4,5 milyar lira yatırım
Özlem Aydın Ayvacı

Sabancı Holding’in 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 yılı beklentilerini içeren basın toplantısı Sabancı Holding binasında gerçekleşti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 30 Mart’ta CEO değişikliği olacağını, "Holding’te bir bayrak devri yaşanacak. Sayın Zafer Kurtul, görevi Sayın Mehmet Göçmen’e devredecek" sözleriyle hatırlattı.

HALEF-SELEFİ ONORE ETTİ

Yirmi yıldır Sabancı Grubu’nda çalışan Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul’a teşekkür eden Güler Sabancı, Kurtul’un halefi yeni CEO Mehmet Göçmen’e de başarılar diledi. Sabancı, şöyle devam etti: "Mehmet Göçmen 14 yıldır grubumuzda. Akçansa Genel Müdürlüğü ile başlayan yolculuğu, Çimento Grup Başkanlığı, İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı ve son üç yıldır da Enerji Grubu Başkanlığı ile devam etti. Enerji sektöründe Sabancı Topluluğu olarak son on yılda bir lider yarattık. Enerjisa sektörünün lideridir. Mehmet Göçmen’in son üç yılda Enerjisa’nın büyümesinde, Enerjisa’nın konumlanmasında ve Enerjisa’nın geleceğe başarıyla hazırlanmasında çok önemli katkıları olmuştur. Mehmet Göçmen’in liderliğinde Sabancı Holding olarak yeni etaplar koşacağız. "

Grubun 90 yıldır Türkiye ekonomisine güç verdiğini, bunu yaparken en büyük gücünün insan kaynakları olduğunu anlatan Sabancı, "Kurumsal kültürümüz bu gruba 90 yıldan fazladır değer yaratarak bugünlere ulaşmasını sağladı. Sabancı Topluluğu olarak 90 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisinde ve sosyal gelişmesinde önemli bir oyuncu olarak var gücümüzle çalışıyor ve değer yaratıyoruz" dedi.

GLOBAL GELİŞMELER ETKİLİ

Grubun 2016 yılı değerlendirmesini ve 2017 hedeflerini açıklamak üzere söz alan Zafer Kurtul, dünyada 2016 yılında yaşananları özetledi. Amerika’da seçimler yapıldığını ve başkanın değiştiğini, Avrupa’da da İngiltere’nin Brexit kararını hatırlattı. Kurtul, küresel büyümenin tüm belirsizliklere rağmen stabil kaldığını ve yüzde 3 olduğunu söyledi. Gelişen ülkelerin performansının düşük kaldığını dile getiren Kurtul, Türkiye için de yılın ilk yarısında güçlü bir büyüme olduğunu ancak sonraki dönemde büyümede negatif görünüme düşüldüğünü söyledi. Kurtul, "Üçüncü çeyrekteki daralma öncesi yüzde 4,5 olan büyüme, üçüncü çeyrekte eksi 1,8 büyüme rakamıyla yılı ancak yüzde 2,6 rakamına ulaşıldı" dedi.

SABANCI İÇİN BAŞARILIYDI Sabancı Grubu açısından 2016 yılının tüm sektörlerde başarılı geçtiğini açıklayan Kurtul, "2016’da konsolide net kârımız yüzde 19 artarak 2 milyar 700 milyon lira oldu. Kombine net satışlarımız ise yüzde 12 artışla 53,6 milyar liraya ulaştı. Kombine EBİTDA ise yüzde 25 artışla 11,2 milyar lira oldu" dedi.

Sabancı Grubu’nun son 5 yılda 17,3 milyar TL yatırım yaptığını hatırlatan Kurtul, “2016 global anlamda zor bir yıl oldu ama buna rağmen Sabancı Holding olarak son 5 yılın en büyük yatırımını da bu yıl 4,1 milyar lira olarak yaptık. 2017 yılında da hedefimiz çok büyük. Sabancı Holding olarak daha güçlü bir Türkiye için 2017’de 4,5 milyar lira yatırım yapmayı, çift haneli büyümeyi hedefliyoruz " diye konuştu.

FIRSATLAR İZLENİYOR

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, ayrıca Capital’in sorusu üzerine 2017 yılında organik büyümenin yanı sıra inorganik yatırım fırsatlarını da araştırdıklarını belirtip şöyle açıkladı: “Özellikle sanayi ve çimento sektörlerinde inorganik büyüme fırsatlarını takip ediyoruz. Açmam gerekirse hem çimentoda hem Temsa gibi sanayi şirketlerimiz için fırsatlar olabilir. İleri teknolojili ürün şirketlerinde fırsat olabilir.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz