Verifone, yeni satın almalarla büyüyor

Verifone, yazarkasa sektörünün büyüyen şirketi Panaroma’nın çoğunluk hissesini bünyesine katıyor.

13.04.2016 09:54:360
Paylaş Tweet Paylaş
Verifone, yeni satın almalarla büyüyor
Dünya ödeme sistemleri şirketi Verifone, Türkiye bilişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren ve Olivetti’nin Türkiye’deki marka kullanım haklarına sahip tek distribütörü Panaroma’nın çoğunluk hissesini bünyesine katıyor.

Dünya çapında satın alma ve şirket birleşmeleriyle hızla büyümeye odaklanan ödeme sistemleri firması Verifone, Türkiye’de de büyüme trendini sürdürüyor. Türkiye pazarında AR-GE ve üstün güvenlikli Veri Merkezi gibi yatırımlara imza atan Verifone, Panaroma Bilişim Teknolojileri şirketinin çoğunluk hissesini bünyesine katarak yeni bir ortaklığa adım attı.

Satın almayla ilgili konuşan Verifone Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Bülent Özayaz, “Dünyada 29 milyon bağlı terminali bulunan Verifone, 2 milyar cirosu ve 5 bin 300’den fazla çalışanı olan, New York borsasına kote bir silikon vadisi şirketi. Global bir Amerikan şirketi olan Verifone için Türkiye pazarı çok önemli. Dolayısıyla son 10 yıldır Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyoruz. 35 yıllık geçmişi ve güçlü AR-GE merkeziyle güvenli ödeme sistemleri sektörünün öncü ve lider kuruluşu Verifone olarak Türkiye’yi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya hizmet veren bir AR-GE yazılım üssüne dönüştürdük. Burada birçok Türk mühendisimiz bölgeye hizmet veriyor ve böylece Türkiye istihdam gücüne destek oluyoruz. Şimdi de burada bir şirket birleşmesine imza atarak yatırımlarımıza bir yenisini ekliyoruz. Panaroma, Türkiye pazarında bizim için çok önemli bir stratejik ortaklık olacaktır.” dedi.

Panaroma Bilişim Teknolojileri Genel Müdürü Burak Ceylaner ise “Panaroma Bilişim Teknolojileri olarak, Verifone ailesine katılmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Panaroma Bilişim Teknolojileri olarak deneyimli ekibimiz, dünya markamız Olivetti ve tüm yurt çapını kapsayan yaygın satış ağlarımızdan aldığımız güçle istikrarlı bir şekilde büyüyoruz. Verifone ile yaptığımız güç birliği, bizim geleceğe çok daha sağlam ve güvenilir adımlarla ilerlememizi sağlayacak. Dünya çapında ödeme sistemlerinde lider firma Verifone’un, yazarkasa sektöründe son yılların yükselen markası Panaroma Bilişim’in çoğunluk hisselerini satın alması gerek sektöre gerekse tüketicilere büyük faydaları da beraberinde getirecektir. Verifone’un küresel birikimi ile en iyi ürünleri daha geniş bir yelpazede sunabileceğiz. Verifone çatısı altında yaratacağımız sinerjiden, daha güçlü, daha verimli, daha inovatif çözümlerle müşterilerimizin karşısına çıkacağımız için mutluyuz.” dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz