Capital'e abone olun.
YENİ TESİS İLE GÜNDE 16 TON KÖFTEYE ULAŞACAK

Yeni tesis ile günde 16 ton köfteye ulaşacak

Özcanlar Köfte yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olan yeni üretim tesisi ile birlikte atağa geçiyor.

Son Güncelleme: 21.03.2016

Aileden köfteci iki usta, İsmail ve Arif Özcan kardeşlerin 1953 yılında Tekirdağ'da açtıkları Özcanlar Köfte yeni bir büyüme hamlesine hazırlanıyor. 2000'li yıllarda ikinci kuşağın iş başına geçmesi ile ilk büyüme hamlesini yapan ve 2007 yılında İstanbul'a adımını atan firma, önümüzdeki yıllar için kendisine yeni bir yol haritası belirledi.

Yeni üretim tesislerinin bu yıl içerisinde hazır olacağını söyleyen Özcanlar Köfte Genel Müdürü Mestan Özcan, tesisin yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olduğunu belirtti. Yeni tesis ile üretim kapasitelerinin günde 3 ton köfteden 16 ton köfteye kadar çıkabileceğini anlatan Mestan, şöyle devam etti:

"Şu an 6 restaurant ile hizmet veriyoruz. Bu yıl içerisinde yeni üretim tesisimize geçtikten sonra 2017 yılından itibaren 5 yılda başta Çerkezköy, Keşan, Lüleburgaz, Edirne, Çanakkale, İstanbul ve Bursa olmak üzere 15 restauranta çıkmayı planlıyoruz. Halen firmamızda yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yeni yatırımların ardından bu rakamın 700 kişiye ulaşacağını söyleyebiliriz."

60 YILDIR AYNI ÜRETİM

Özcanlar Köfte'nin besiden ızgaraya kadar uzanan tüm üretim süreci yöneten bir restaurant grubu olduğunun altını çizen Mestan, 60 yıl boyunca değişmeyen lezzetin sırrının ise Trakya eti, Tekirdağ usUlü hazırlık ve usta işi ızgara olduğunu belirtiyor. Mestan, "Lezzet standardını bu kadar uzun süre koruyabilmenin koşulu ise aile reçetesinin yanı sıra et kalitesinin de yıllar içinde muhafaza edilmesi. İşte bu sebeple kendi çiftliğimizi kurduk ve sadece Trakya'nın otlaklarında, açık havada beslenen hayvanların etlerini kullanıyoruz. Köftelerimiz sadece gerçek etten üretilir. Hiçbir koruyucu, katkı maddesi, soya veya mekanik kıyma içermez. 1953'te nasılsa bugün de aynı şekilde üretiyoruz" dedi.  

Etiketler:

İsminiz:

Yorumunuz:


FOTO HABER