Güler Sabancı'dan önemli uyarı

Güler Sabancı, iş dünyasının yeni dönemde dikkat etmesi gereken konulara yönelik önemli uyarılarda bulundu.

4.06.2015 17:12:530
Paylaş Tweet Paylaş
Güler Sabancı'dan önemli uyarı


Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Capital'in haziran sayısında iş dünyasının gündemini belirleyecek önemli uyarılarda bulundu.  Kendi yeni dönem ajandasından bahseden Sabancı, dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı. Dijitalleşme konusunun iş modellerini değiştirdiğine dikkat çekti ve  "  Bu konuda eğer zamanında davranırsan fırsat, gecikirsen tehdit söz konusu…  Dijitalleşmeyi mevcut işlerini devam ettirmek için sadece bir araç olarak görmeyip, yeni fırsatlar olarak incelemek gerekiyor. Bu önemli bir konu. Bunun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Sabancı olarak şirketlerinin dijitalleşme açısından hangi seviyede olduklarını doğru tespit etmeye odaklandıklarına vurgu yapan Sabancı, tüm dünyanın bu konuyu konuştuğunu söyledi. Sabancı, "Davos’ta 120 kişilik CEO grubuna, 'Jeopolitik gelişmeler dışında sizi gece uykusuz bırakan en önemli gelişme ne' diye sordular. Yüzde 80 oranında gelen cevap, 'Teknolojik gelişmelerin işime olacak yıkıcı etkisi' şeklinde çıktı. Otomasyon, dijitalleşme ve mobilite bu dönemin en önemli konuları" dedi. 

 


Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz