Teknoloji yatırımlarına odaklanıyorlar

ING Bank Genel Müdürü PINAR ABAY, bankacılık anlayışında eski köye yeni adet getirmenin, mevcut düzeni sorgulamanın ve sürekli daha iyisini yapmanın yattığını belirtiyor.

19.08.2014 21:58:020
Paylaş Tweet Paylaş
Teknoloji yatırımlarına odaklanıyorlar
Son yıllarda bankaların giderleri içinde en önemli kalemlerden biri teknoloji yatırımları. Banka yöneticileri, müşteri memnuniyetini artırmak ve tüketicilere sürekli erişebilmek adına yüksek meblağlı yatırım planlarına start veriyor.

Önemli bankaların yöneticileri, teknoloji alanında son dönem yaptıkları yatırımları ve bu yatırımların geri dönüşlerini şöyle aktarıyor:


YÜZDE 325 MÜŞTERİ ARTIŞI

ING Bank Genel Müdürü PINAR ABAY, bankacılık anlayışında eski köye yeni adet getirmenin, mevcut düzeni sorgulamanın ve sürekli daha iyisini yapmanın yattığını belirtiyor. “Müşterilerimizin her zaman, her yerde, istedikleri her cihazdan bankalarına erişmesini sağlayacağız” diyen Abay, bu sözü gerçekleştirmek için ciddi bir teknoloji yatırımı hamlesine giriştiklerini açıklıyor.

"Gelmek istediğimiz noktayı, 'bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi' olarak belirliyoruz. Bu yıl 'cihaz bağımsız' yeni internet şubesiyle dijital bankacılıkta dönüşümü başlattık. internetten EFT süresini 1 dakikaya indirdik. Bir yılda mobil kullanan müşteri sayımız yüzde 325 arttı, internet aktif kullanıcımız yüzde 29 büyüdü.

Yakın zamanda, şirketlerin hizmetine sunduğumuz mobil 'ING Kurumsal' ile birçok ilke imza atıyoruz. Müşterilerimiz şirketlerine ait ödeme ve transferleri hızla gerçekleştirip, bildirim özelliği sayesinde işlem onaylarınızı anında verebiliyor. Türkiye'de ilk defa çeklerin fotoğrafları çekilerek 'mobil çek dolabına' ekleniyor ve müşterilerimiz çek hareketlerini takip edebiliyor” diye konuşuyor.

25,3 MİLYON TL YATIRIM
2011 yılında kurulan Fibabanka da, teknoloji tarafında sağlam yatırımlara imza atıyor. Fibabanka Genel Müdürü BEKİR DİLDAR, teknoloji alanında sürekli olarak yatırıma devam ettiklerini açıklıyor. Yönetici, bu yatırımlarını şöyle özetliyor: “Yeni bir banka olduğumuz için teknoloji yatırımı bizim için süreklilik taşıyor. Bu yıl POS'larımızı lanse ettik. Bankanın operasyon ve bilgi işlem bölümleri yeni bir merkeze taşındı. Bu merkezden müşterilere daha hızlı ve sorunsuz hizmet vermek

adına altyapı yatırımları gerçekleştirdik. Ayrıca iç müşterilerimiz yani elemanlarımızın da memnuniyetini artırdık. Şimdi yine müşterilerimize yakın olmak adına ATM'ler kuruyoruz. 2011 yılından bugüne kadar banka olarak teknoloji tarafında 25,3 milyon TL toplam yatırım gerçekleştirdik, devam da edeceğiz.”

TEKNOLOJİ FORVET HATTIMIZ
Sıfırdan kurulan Odeabank'ın genel müdürü HÜSEYİN ÖZKAYA da teknolojiye yaklaşımını şöyle aktarıyor: “Biz teknolojiyi forvet hattımız olarak belirledik. 19 aydır faaliyette olan bankamızda tüm altyapı konularında planladığımız projeleri 2013 yılında tamamladık.

44 şubemiz dışında direkt bankacılık kanallarından ve iş ortaklığı kurduğumuz çeşitli firmaların satış ve servis ağından yararlanabileceğimiz çözümleri devreye aldık ve almaya devam edeceğiz. 2017 yılında ilk 10 banka içine girme hedefimize uyumlu olarak hem altyapı hem uygulama geliştirme bağlantılı hizmetlerin tümünü yeniden değerlendireceğiz.

Teknoloji için ciddi bütçeler harcıyoruz. ihtiyaç ne ise yatırım yapmaktan imtina etmiyoruz. Bütçemizin büyük bir bölümünü yaratıcı ve yenilikçi projelere ayırdık. 2014 yılında özellikle satış noktalarından müşterilerimize verilen kredi ve kredi kartı ürün ve servislerinin artırılması, saha ekiplerimizin ellerindeki satış uygulamalarının tam kapasiteyle devrede olması agresif bir şekilde üzerine gideceğimiz hedefler olacak.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz