Katar Türk yatırımcıları bekliyor

Katara Kültür Köyü’nün pazarlama ve uluslararası ilişkilerinin direktörü ve bölgenin en önemli yayın kuruluşlarından Gulf Times’ın yayın direktörü Darwish Ahmed’le sohbet etme imkanım oldu.

19.07.2014 17:54:470
Paylaş Tweet Paylaş
Katar Türk yatırımcıları bekliyor
Katar’ın başkenti Doha’da 9-12 Nisan tarihlerinde bir Türk Festivali düzenlendi. Katarlıların büyük ilgi gösterdiği festival sırasında Katara Kültür Köyü’nün pazarlama ve uluslararası ilişkilerinin direktörü ve bölgenin en önemli yayın kuruluşlarından Gulf Times’ın yayın direktörü Darwish Ahmed’le sohbet etme imkanım oldu.

Ahmed, Türk yatırımcıların Katar’la daha yakın olmasını dilediklerini vurguladı. Katar, 2008-2012 yılları arasında dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmayı başardı. Gelirlerini akıllı bir biçimde yatırıma çevirmeye kararlı olan Katar yönetimi inşaat, ulaşım ve iletişim alanlarına yatırım yapıyor.

Bir hizmet ve üretim ülkesi olmak için stratejiler geliştiriyor. “Education City” adını verdikleri bir kampüste, dünyanın önde gelen üniversiteleri eğitime başlamış durumda. Katara Kültür Köyü, sanata ve kültüre destek veriyor, Katarlıların, dünyanın dört bir yanından gelen farklı kültürlerle etkileşimde olmalarına olanak sağlıyor.

Sporda da öne çıkmayı hedefleyen ülke, 2022 FIFA Dünya Kupası için geniş çaplı altyapı yatırımlarına ağırlık vermiş durumda. Katar, yükselen bir yıldız. Türk iş dünyası için de büyük fırsatlar sunuyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz