Cesur liderler yetiştireceğim

Avon Türkiye merkezinde çalışan sayısı 500 iken Avon ürünlerini satan 300 bin kişilik bir satış ordusu mevcut. Pulat, merkezde çalışan 500 kişinin de yüzde 80'inin ve yönetim kademesindekilerin yüzde 85'inin kadın olduğuna değiniyor.

22.07.2014 13:33:160
Paylaş Tweet Paylaş
Cesur liderler yetiştireceğim
TOYGAN PULAT / AVON TÜRKİYE ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA İK DİREKTÖRÜ

Avon Türkiye İK Direktörü Toygan Pulat'ın geçtiğimiz aylarda sorumluluk alanı genişletildi, Pulat artık Avon'un Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan sorumlu İK direktörü olarak daha geniş bir coğrafyada insan kaynaklarını yönetiyor. Açıkçası Avon gibi doğrudan satış işindeki bir şirkette İK süreçlerinin nasıl yönetildiği oldukça ilgimi çekiyordu. Çünkü sektördeki rakamlar oldukça çarpıcı. Örneğin Türkiye'de yaşayan her 10 kadından 8'inin bir Avon satış temsilcisi var.

Avon Türkiye merkezinde çalışan sayısı 500 iken Avon ürünlerini satan 300 bin kişilik bir satış ordusu mevcut. Pulat, merkezde çalışan 500 kişinin de yüzde 80'inin ve yönetim kademesindekilerin yüzde 85'inin kadın olduğuna değiniyor. Logosunda kadın yazan tek markanın Avon olduğuna da dikkat çeken Pulat, "Kadına her anlamda en çok fırsat veren şirketiz” diyor.

Pulat, ajandasının önemli maddelerini şöyle paylaşıyor: "Şirket olarak büyük bir dönüşümden geçiyoruz. İK olarak bu dönüşümün lideri ve koçuyuz. Kültürel, organizasyonel ve yetkinlik değişimi yaşıyoruz. Bir de işveren marka algısının

güçlendirilmesi çok önemli. 2013 başında yeni liderlik hareketini lanse etmiştik. Bu hareketle daha kararlı, cesur, ilham veren ve sorumluluk sahibi bir organizasyon hedefliyoruz. İçeriden terfi uyguluyoruz. Avon'u yetenek havuzu yapma hedefimiz var, 2014'te liderlik akademimizi lanse edeceğiz. Mentorluk programımızı başlattık. Daha kararlı ve cesur liderler yetiştirmek gündemimin en önemli maddesi.” Pulat, kariyer hedefininse yurtdışı deneyimlerini zenginleştirmek olduğunu söylüyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz