Avantgarde'i uluslararası zincir yapacağız

Öztanık, sadece yurtiçinde değil yurtdışında da büyüme planları yapıyor.

26.05.2014 21:46:450
Paylaş Tweet Paylaş
Avantgarde'i uluslararası zincir yapacağız

İSMET ÖMER ÖZTANIK / LUCIS GLOBAL YÖNETİM KURULU BAŞKANI
İsmet Ömer Öztanık, turizm, hayvancılık, otomotiv, yedek parça ticareti, gayrimenkul, demir çelik ithalatı ve depo çözümleri alanlarında faaliyet gösteren Öztanık Ailesi'nin üçüncü kuşak girişimcisi.

Geçtiğimiz yıllarda ailede kardeşler işleri ayırınca babası Lütfü Öztanık ve kardeşi Cenk Öztanık ile birlikte Lucis Global'i kuran Öztanık, Avantgarde Collection markasını taşıyan toplam 3 oteli bu şirketin çatısı atında topladı.

Avantgarde, 2008 yılında Yapı Kredi Sigorta binasının satın alınmasının ardından 2010 yılında 84 odalı Avantgarde Levent Hotel ile butik yatırıma başladı.

Sonrasında Taksim'de alınan 124 odalı otelin adı yapılan renovasyonun ardından Avantgarde Taksim olarak değiştirdi, 2012 yılının Mayıs ayında da 31 odalı Avantgarde Yalıkavak Oteli exclusive resort olarak hizmete açtı.

Levent, Taksim ve Yalıkavak'ta bulunan otelerinin toplam oda sayısının 239 olduğunu belirten Öztanık, önümüzdeki yıllarda bu rakamın artacağını söylüyor. "Gelecek 5-6 yıl içinde İstanbul'da 2'si Avrupa Yakası'nda, biri de Anadolu Yakası'nda olmak üzere 3 yeni otel açmayı planlıyoruz.

Levent otelimizin içindeki Ace restoranımızı ayrı bir marka olarak yaygınlaştırma projesi geliştiriyoruz, Nişantaşı Rumeli Caddesi'nde bize ait arazide bir rezidans projesini hayata geçirmek üzere çalışıyoruz” diyor.

Öztanık, sadece yurtiçinde değil yurtdışında da büyüme planları yapıyor. Hedefi Avantgarde markasını uluslararası bir zincire dönüştürmek. Şirket bu hedef doğrultusunda dünyanın önde gelen kuruluşlarından danışmanlık ve eğitim hizmetleri alıyor.

Öztanık, düzenli olarak otellerini personel kalifikasyonundan hijyene, güvenlikten lezzet ve sağlığa kadar farklı konularda, bağımsız şirketlere denetlettirdiklerini anlatıyor.

“7 YILDA ÇOK YOL ALDIK”
Öztanık, henüz 28 yaşında olmasına rağmen bugüne kadar birçok girişime imza attı. Koç Üniversitesi Uluslararası ilişkiler Bölümü'nden mezun oldu. Londra'da Cass Business School'da 'Merit' derecesi ile iş yönetimi yüksek lisansını tamamladı.

21 yaşında finans kuruluşlarında stajyerlik yaparak iş hayatına atıldı. Ardından grup şirketlerinde çalışmaya başladı. Aile işine devam ederken farklı alanlarda aileden bağımsız işler de yapan Öztanık, bugün e-ticarette lidyana.com ve mavikep.com şirketlerinin kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Ayrıca Saffet Ulusoy ve Hakan Baş ile kurduğu His Capital şirketiyle yeni yatırımları değerlendiriyor. Tüm bunların yanında, "Ayrıca demir çelik, lojistik ve gayrimenkul geliştirme işlerimiz büyüyerek devam ediyor” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz