İşbir'in büyük hedefi

Metin Gültepe, “2013 yılı ve 2014'ün ilk ayları bu konudaki başvurumuz kapsamında denetlendiğimiz bir dönemdi. Önümüzdeki dönemde bu destek programıyla birlikte büyüme anlamında iç piyasa kadar yurtdışında da hedef ülkelerimizde ciddi yatırımlar planlıyoruz” diyor.

19.10.2014 13:44:180
Paylaş Tweet Paylaş
İşbir'in büyük hedefi
METİN GÜLTEPE / İŞBİR YATAK GENEL MÜDÜRÜ
İşbir Yatak, 45 yıllık sanayi kuruluşu işbir Holding'in en genç  yatırımlarından biri. 1997 yılında holdingin perakende sektöründe yatırım kararı almasıyla üretime başlayan işbir Yatak, böylelikle kuruluşun sünger alanındaki tecrübesini yatak sektörüne taşımış oldu. Kuruluşunun ilk yıllarında daha yavaş bir büyüme temposuna sahip olan işbir Yatak, son 9 yıldır her yıl cirosunu katlayarak ilerliyor.

Geçtiğimiz yıl işbir Yatak için yatırım yılıydı. Şirket tüketiciyle buluşma noktası olan uyku merkezlerini yeniledi. Başta Ankara olmak üzere Samsun, Sakarya, Gaziantep, Kahramanmaraş gibi illerde kendi mağazalarını açtı. Ayrıca Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen Marka Destek Programı'na katılmaya da hak kazandıklarını açıklayan işbir Yatak Genel Müdürü Metin Gültepe, “2013 yılı ve 2014'ün ilk ayları bu konudaki başvurumuz kapsamında denetlendiğimiz bir dönemdi. Önümüzdeki dönemde bu destek programıyla birlikte büyüme anlamında iç piyasa kadar yurtdışında da hedef ülkelerimizde ciddi yatırımlar planlıyoruz” diyor.

işbir Yatak, toplam 220 çalışanıyla üretim yapıyor. iç pazarda A+, A- tüketici segmentinde lider konumda bulunuyor. Gültepe, bu yılki hedeflerini pazardaki liderliklerini koruyarak yüzde 16'lık büyümeyle 100 milyon TL'lik ciroya ulaşmak olarak açıklıyor. “2013 yılı gibi 2014 yılını da tüketiciyle buluşma noktamız olan 'uyku merkezlerimizin' Türkiye genelindeki yaygınlığını artırma yönünde yatırımlarımızın ve konsept yenileme sürecinin devam ettiği bir yıl olarak planlamıştık.

Bu planımızı uyguluyoruz. Yılın ilk yarısında Ankara'da bulunan mağazaların tamamına yakınını devraldık. Dolayısıyla yılın ikinci yarısı, bayi yönetiminden, sıcak perakendeciliğe bizi bir miktar daha yakınlaştıran bu operasyonla daha hareketli olacak gibi görünüyor.

Marka Destek Programı kapsamındaki destekleri, ikinci yarı yılda aktif kullanıyor olacağız ve yurtdışındaki marka bilinirliğimizi artırmaya yönelik çalışmalara daha fazla yöneleceğiz” diye konuşuyor. Uzun vadede ise işbir Yatak, üst segmentteki liderliğini sağlamlaştırarak sektörün genelinde liderliği almayı planlıyor. Gelecek 10 yılda dünyadaki 10 Türk markasından biri olmayı hedefliyor.

TEKLİFLERE NE DİYOR?
İşbir Yatak, 400'e yakın oyuncunun yer aldığı sektörde birleşme ve satın almaların da odağında bir şirket. Bugüne kadar bazı teklifler aldıklarını doğrulayan Gültepe, “Ancak bu tekliflerin yönetim kurulu seviyesinde değerlendirilmesi sonrasında olumlu karşılananı olmadı” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz