Yeni sektörle büyüyeceğiz

Tuna Grubu, sadece mobilyada değil inşaat ve turizm sektöründe de faaliyet gösteriyor.

26.05.2014 21:11:380
Paylaş Tweet Paylaş
Yeni sektörle büyüyeceğiz
NURİ TUNA / TUNA GRUP YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI
Tuna Ofis, Türkiye'nin önde gelen ofis mobilyası üreticilerinden. 44 yıl önce Tuna Çelik tarafından kurulan şirket, 1992 yılında Avrupa'nın en köklü markalarından olan Girsberger Holding AG ile ortak Tuna Girsberger'i kurdu. Bu marka altında sadece uzmanlık alanı olan ofis koltuklarını üreten Tuna, ayrıca ev mobilyası alanında da faaliyet gösteriyor.

Bugün Tuna Ofis ve Ev Mobilyaları olarak toplam 7 satış kanalları olduğunu belirten Tuna Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nuri Tuna, "Bunun haricinde Altunizade, Masko, Modoko, Ankara, İzmir ve Dubai'de satış kanallarımız mevcut” diyor.

2013, Tuna için verimli bir yıl olmuş. 2013'te yüzde 35'lik önemli bir büyüme gerçekleştirdiklerini anlatan Nuri Tuna, "Tuna'nın kurumsal kültürünün bir parçası olan tasarım ve ürün geliştirme konusundaki yatırımlarımızı, özellikle mühendislik ve tasarım kadrolarımızı genişletip güçlendirerek hızlandırdık.

Yeni ürün tasarımlarımızla yeni pazarlara ulaşarak 2013 hedeflerimize ulaşmayı başardık” diyor. Şirketin 2014 yılı hedefi, 2013'te gerçekleşen büyümenin üstünde bir büyüme oranı yakalamak.

"Pazar payımızı lider tedarikçi konumunda olduğumuz finans sektörünün yanı sıra başta sağlık ve eğitim olmak üzere tüm sektörlerde artırmak istiyoruz” diyen Tuna, mağazalaşma konusunda da gelecek 5 yıl içinde toplam 50 satış noktasında tüketicilerle buluşmayı planlıyor. Öncelikli hedef lokasyonlarını Antalya, Eskişehir, Adana, Bursa, Samsun ve Edirne olarak açıklıyor.

“TURİZMLE TANIŞIYORUZ
Tuna Grubu, sadece mobilyada değil inşaat ve turizm sektöründe de faaliyet gösteriyor. Halihazırda Taksim'de 240 oda kapasiteli bir otel inşaatı yürüttüklerini anlatan Nuri Tuna, "Şu anda otelin kaba inşaat bitmek üzere, 2015 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Ofis mobilyası, ev mobilyası ve inşaattan sonra turizmle de tanışacağımız bir döneme giriyoruz” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz