Güzel rakamlar

10.04.2015 11:15:410
Paylaş Tweet Paylaş
Güzel rakamlar

GÜZEL RAKAMLAR

Günümüzde medya ve yayıncılık işinde var olabilmek için son derece hızlı bir gelişim temposu yakalamanız gerekiyor. Çünkü sektörde ayakta kalabilmek, rekabette ipi önde göğüsleyebilmek için gerek dijital alanda gerek yayıncılık anlayışı bakımından sürekli olarak gelişmeniz ve ilerlemeniz şart.

Geçtiğimiz ay içindeki özel projelerinden bazılarında ulaştığımız sonuçlar çıtamızı bir kez daha yükseltti. Yeni dönem ajandamızda öne çıkan bu işlerimizin mart ayında ulaştığı başarılı rakamlardan bahsetmek istiyorum.

Bu yıl 4’üncüsünü düzenlediğimiz Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ), sadece Türk iş dünyasının değerli isimlerinin katılımıyla değil Avrupa Merkez Bankası Eski Başkanı Jean Claude Trichet’den tutun Google Ideas CEO’su Jared Cohen’e ve Avrupa’da medya sektörünün fikir liderlerinden olan meslektaşım Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekman’a kadar çok sayıda uluslararası konuşmacının fikirleriyle zenginleşen bir tartışma platformuna dönüştü. İlk düzenlediğimiz 2012 yılında 700, 2014’te ise 800 civarında olan katılımcı sayısı bu yıl 900’ü aştı. Katılımcı sayısını daha fazla artırmak dağdaki konferans salonu olanaklarının kısıtlı olması nedeniyle birkaç yıl için mümkün görünmüyor.  Bu yıl 60’a yakın konuşmacının 15’i yani 4’te 1’i yabancı iş insanlarından oluşuyordu. Bu da UEZ 2015’i Türkiye ve dünya ekonomik konjonktürünün ve trendlerin konuşulduğu bir ortam haline getirdi. Bu organizasyon 2015’te adeta başarısının zirvesine ulaştı. Tüm konuşmacılara ,katılımcılara ve sponsorlara UEZ 2015’e gösterdikleri büyük ilgi için buradan teşekkür etmek istiyorum.

Capital ekibini motive eden bir diğer güzel haber ise dijital yayın tarafımızdan geldi. Dergimizin henüz deneme aşamasında olan ve ücretsiz yayınlanan tablet versiyonu geçtiğimiz ay 5 binden adetten fazla indirildi ve etkileyici bir sayfa görüntülenme performansına ulaştı.

Yayınlarımıza ve etkinliklerimize gösterdikleri ilgiyle Capital’i hep ileriye taşıyan okurlarımız bizi sürekli gelişime açık ve dinamik tutuyor. Asıl büyük teşekkürü de onlara gönderiyorum.

İyi okumalar diliyorum,

17’NCİ CAPITAL500 BAŞLIYOR

Türkiye’nin ciro bakımından en büyük 500 özel şirketini ortaya koyan CAPITAL500 araştırmasına katılmak için www.capital500.net adresine girebilir ya da [email protected]’ye e-posta gönderebilirsiniz. Kadın Dostu Şirketler adlı çalışmamızın bilgilerini de Capital500 araştırması formu kapsamında topladığımızı da belirtmek istiyorum.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz