Pfizer'den global şirkete yetenek ihracı

Pfizer Türkiye ve Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölgesi Çalışan Deneyimi Kıdemli Direktörü Seda Tamur Oğralı, “Son 5 yılda 32 çalışanımızı farklı ülkelere gönderdik' dedi.

20.09.2024 15:52:500
Paylaş Tweet Paylaş
Pfizer'den global şirkete yetenek ihracı

Özlem Aydın Ayvacı - CAPİTAL

Pfizer Türkiye, dünyanın global yetenek merkezi konumuna geldi. Pfizer Türkiye ve Ortadoğu, Rusya ve Afrika (MERA) Bölgesi Çalışan Deneyimi Kıdemli Direktörü Seda Tamur Oğralı, “Son 5 yılda 32 çalışanımızı farklı ülkelerdeki Pfizer’de çalışmak üzere gönderdik. Bu çalışanlarımızın yüzde 75’i direktör ve üzeri seviyelerde rollere geçiş yaptılar” diye konuştu.

Pfizer Türkiye'nin global için adeta bir yetenek havuzu konumuna geldiğini söyleyen Seda Tamur Oğralı; 

“Üç ana odağımız var; uluslararası kariyer fırsatları, lider yetiştiren kültür, esnek ve keyifli çalışma ortamı. Pfizer’de uluslararası kariyer fırsatları odağımız kapsamında Pfizerlilere yurt dışında kariyer, Türkiye’den yürütülen bölgesel görevler ve kısa süreli yurt dışı görevlendirme gibi fırsatlar sunuyoruz. Pfizer Türkiye, bölgesel pozisyonlarda çalışan 100’den fazla ve diğer ülkelerde kariyerine devam eden 60’tan fazla yeteneğiyle Pfizer’de bir ‘Lider Okulu’ olarak biliniyor. Bu bizler için çok gurur verici” dedi.

Son 5 yılda görevlendirilen çalışanların yüzde 75’inin direktör ve üzeri seviyelerde rollere geçiş yaptığını, diğer çalışanların ise müdür ve kıdemli müdür rolleri için atandığını anlatan Oğralı; 'Bu atamalar pazarlama fonksiyonu başta olmak üzere iş analitiği ve içgörüsü, dijital, insan kaynakları gibi farklı fonksiyonlardan gerçekleşiyor. Hızla değişen dünyadaki yenilikleri anlamak, bunlara yanıt vermek günümüzün önemli liderlik özelliklerinden birisi. Pfizer’de de global pozisyonlardaki Türkler hızla değişen koşul ve olaylara hızlı uyum sağlayabilme ve buna yönelik aksiyon alabilmeleriyle öne çıkıyor. Buna ek olarak Pfizer’in önemli önceliklerinden birisi olan kapsayıcılık da Türkiye’nin mozaik kültürü ile çokça paralellik gösteriyor. Farklı etnik köken, dil, cinsiyet ve öyküye sahip çok kültürlü yapıdaki küresel takımları yönetebilmek, Türkiye’de bizlerin oldukça aşina olduğu ve iyi yönettiği bir konu olarak Türkleri öne çıkarıyor. Son olarak ise rekabeti anlama ve yönetebilme kaslarımızın oldukça gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlarda rekabet diğer ülkelere göre daha güçlü seyredebiliyor. Bu alandaki tecrübelerimizden yola çıkarak küresel çapta da rekabeti olumlu bir duruma dönüştürerek liderliğimizi korumamız konusunda global rollerdeki Türklerin katkısının büyük olduğunu gözlemliyoruz' şeklinde konuştu.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz