Capital'de bu ay

İşte Ağustos ayının başlıkları...

22.08.2016 13:05:500
Paylaş Tweet Paylaş
Capital'de bu ay

KAPAK
YILIN İLK REEL KÜÇÜLMESİ

Capital500’ün sonuçları dikkat çekici… Son 6 yıldır hiç küçülme yaşamayan Türkiye’nin dev şirketleri, ilk kez geçen yıl küçüldü. Bunların 2015’te kârları ise yüzde 8,3 düştü.

 SÖYLEŞİ
“DAĞILMADAN DERİNLEŞECEĞİZ”

Akkök Holding CEO’su Ahmet Dördüncü, grubunun yeni dönem büyüme planlarını anlattı. Dördüncü, “Kimya ve enerjide derinleşebiliriz. Türkiye’de çok fırsat var” diyor.

“LASSA’YI DÜNYA MARKASI  YAPACAĞIZ”

Geçtiğimiz eylülde Brisa’nın kaptan koltuğuna oturan Yiğit Gürçay’ın 2 önemli hedefi var. Bunlardan en önemlisi Lassa’nın Türkiye’deki pazar liderliğini devam ettirmek.

“İLK 5 ŞİRKET ARASINA GİRERİZ”

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Stratejimizin bir kısmını bile yapabilirsek Türkiye’nin en büyük ilk 5 cirolu şirketinden biri olma potansiyelimiz oldukça yüksek” diyor.

“İHRACATIN LİDERİ HEP BİZ OLACAĞIZ”

Ford Otosan, Capital500’de 6 basamak sıçrayarak 6’ncı sıraya yerleşti. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün iddialı: “Gelecekte de ihracatta lider hep Ford Otosan olacak.”

“ACELEMİZ YOK, HEDEFİMİZ LİDERLİK”

10 ay önce LC Waikiki’den MediaMarkt Türkiye’ye transfer olan Yenal Gökyıldırım, ilk hedefinin pazarda açık ara liderliği ele geçirmek olduğunu söylüyor.

 
ARAŞTIRMA

EN HIZLI HOLDİNGLER

Son 10 yılda en hızlı hangi holdingin büyüdüğünü biliyor musunuz? Yaptığımız araştırmaya 10 yılın en hızlıları sırasıyla Limak, LC Waikiki, IC, Kibar, Rönesans, Sinpaş ve Acıbadem.

İŞ DÜNYASI DARBE GİRİŞMİNİ KINADI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından iş dünyasına yön veren isimler, darbe girişimine sert tepki gösterdi. İşte darbe girişimine iş dünyasından gelen o kınama mesajları…

YENİ HEDEF GLOBAL CİRO!

TAB Gıda’dan TAV Havalimanları’na, Yataş’tan Sarkuysan’a kadar birçok grubun orta vadeli hedefinde yurtdışından sağlanan gelirlerin agresif biçimde artırılması bulunuyor.

DEĞİŞİMİN 11 İŞARETİ

Konutta büyük projelerin yerini butik küçük projeler alırken büyük şehirlerde bitmiş konut stoku hızla artıyor. Son 3 yılda konut piyasasına damga vuran 11 önemli trendi tespit ettik.

ENDİŞE LİSTESİ

İş dünyasının liderlerine “uykularını kaçıran endişelerini” sorduk. Belirsizlik ortamı, döviz kurundaki dalgalanmalar uyku kaçıran konuların başında yer alıyor.

AÇLIKLA SAVAŞA  TEKNOLOJİK ÇÖZÜMLER

İnovasyonda büyük sıçramalar kaydedilmezse yiyecek talebinin arzı geçmesine kesin gözüyle bakılıyor. Tarımda hayatımızı kurtaracak teknolojik çözümleri biliyor musunuz?

 
YÖNETİM

CMO’LARIN ÖNCELİK LİSTESİ

Türkiye’nin önde gelen 157 CMO’suyla yaptığımız ankete göre pazarlama yöneticilerinin gündemindeki en önemli konu, yeni müşteri kazanmak ve var olan müşteriye satışı artırmak.

AYNI STRATEJİYLE NASIL BÜYÜDÜLER?

Boyner’den Sanko’ya kadar yılladır stratejisini değiştirmeyen 16 büyük grubu araştırdık. Hepsi de büyüme konusundaki başarılarını “kalıcı” stratejilerine bağlıyor.

KOÇ HOLDİNG’DEN YENİ İK SİSTEMİ

“İş gücü ve çalışma modellerinde dünyada yaşanan değişimi anlamalı ve yönetmeliyiz” diyen Koç Holding İK Direktörü Özgür Burak Akkol’la İK’daki global trendleri konuştuk.

TERFİ SÜRESİ KISALIYOR MU?

Eskiye göre terfi süreleri kısalıyor. 16 büyük şirkette yaptığımız araştırma da bunu gösteriyor. Özellikle ücret artışı yapmayan şirketler eleman kaçırmamak için terfi yöntemine başvuruyor.

‘ÖNCE DIŞ DENEYİM’ KURALI YAYILIYOR

Türkiye’de Koç, Sabancı, Doğan ve Akfen gibi büyük grupların öncülük ettiği aile işinden önce dışarıdaki şirketlerde deneyim kazanma modeli hızla yaygınlaşıyor.

FİNANS

BÜYÜK YARIŞ

Sorunlu alacak oranının düşük kârlı bir alan olan tarım bankacılığında büyük bir yarış yaşanıyor. Sektörün önde gelen oyuncularının bu alandaki büyüme hedeflerini araştırdık.

“BÜYÜMELER BASKI ALTINDA”

“Bu yıl kredi ve mevduat tarafında büyümeler baskı altında” diyen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, 2016’da katılım bankacılığı ve genel olarak sektörde büyümede mutedil bir yıl bekliyor.

ÖDEME ALARMI!

Ödeme sorunlarının finans piyasasına etkilerini araştırdık. Leasingden faktoringe kadar finansın her alanında sorunlar zincirleme artış trendinde…

“OTOMATİK KATILIM, İŞVERENSİZ EKSİK OLUR”

Fiba Emeklilik Genel Müdürü Ömer Mert, “İşveren katılımının olmaması şu an için en büyük risk. Bu noktada en azından devlet katkısının kuvvetli olması gerekiyor” diyor.

KONJONKTÜR

TEK ÇARE DEMOKRASİ

Yaptığımız ekonometrik analizler, demokratik ülkelerin daha hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Daha fazla siyasal hak ve sivil özgürlük daha hızlı ekonomik büyüme anlamına geliyor.

 

RICHARD BRANSON

KİTAP

PROJEKSİYON 

İNSANLAR

ŞİRKET DOKTORU

10 SORU

PAZARLAMA

MEDIAPULSE

DİJİTAL CEO

ZİRVE YOLU

FINANCE SUITE

KİŞİSEL YATIRIM

 


 

GÖRÜŞLER

Ian Bremmer/ AMERİKALILAR TRUMP’I SEÇER Mİ?

Mehmet Öğütçü/ KÜRESEL AĞIRLIK MERKEZİ, OYUNCULAR VE OYUN ARTIK FARKLI

Yiğit Kulabaş/ YÖNETİCİNİN POKEMON REHBERİ

David Bork / AİLE ŞİRKETLERİNDE KADINLARIN ROLÜ

Al Ries/ SADECE MÜŞTERİ ODAKLI OLMAK YETMEZ

Ali Özgenç / START UP’LAR NEDEN BAŞARISIZ OLUR?

 Fatih Öğün/ FİNANSAL HİZMETLERDE BLOCKCHAIN ETKİSİ

Mehmet Gerz / MOODY’S SİYASİ RİSKİ ÖNE ÇIKARIYOR

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz