Duygusal okur yazarlığı geliştirecek

Fazıl Oral, akademik kadrolarında yurtiçindeki akademisyenlerin yanı sıra Deloitte Liderlik Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Craig Pearce gibi uluslararası düzeyde liderlik konusunda önde gelen kişilerin de olduğunu söylüyor.

26.05.2014 21:12:360
Paylaş Tweet Paylaş
Duygusal okur yazarlığı geliştirecek
FAZIL ORAL / DELOITTE LİDERLİK ENSTİTÜSÜ YÖNETİCİ DİREKTÖRÜ
Özyeğin Üniversitesi ile Deloitte Eğitim Vakfı biraraya gelerek Deloitte Liderlik Enstitüsü'nü kurdu. Enstitü, kurum ve organizasyonlar için büyüme, fark yaratma ve küresel erişim açısından büyük öneme sahip liderlik becerilerindeki eksikliği gidermeyi ve etkin liderler yetiştirmeyi hedefliyor.

Sadece Türkiye'de değil, Balkanlar, Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika bölgesinde yetkin liderlerin yetişmesine öncülük etmeyi amaçladıklarını belirten Deloitte Liderlik Enstitüsü Yönetici Direktörü Fazıl Oral, akademik kadrolarında yurtiçindeki akademisyenlerin yanı sıra Deloitte Liderlik Enstitüsü Akademik Direktörü Prof. Craig Pearce gibi uluslararası düzeyde liderlik konusunda önde gelen kişilerin de olduğunu söylüyor.

Enstitü, eğitimlerinde daha çok liderin zihinsel gelişimine katkıda bulunmaya odaklanıyor. Oral, özellikle derinleşmek istedikleri alanın ise liderin kuracağı ilişkiler ve davranışlarının etkileri alanında olacağını ifade ediyor. “Çünkü liderler bir kuruma ve sisteme değil, insanlara liderlik etmesi beklenen kişiler. Bu nedenle en fazla gelişim ve değişim 'duygusal okur yazarlık' alanında.

Bu nedenle enstitüde özellikle bir liderin kendisini tanıması, anlaması, davranışlarının farkında olması, diğer insanları nasıl etkilediğini çok iyi bilmesi gerektiği gibi hususlar derin bir kapsamla işlenecek. Doğal olarak geniş bir alanda liderlik gelişimi konuları ana odağımız olacak.

Bunu söylemişken özellikle üst düzey liderlikten bahsediyoruz. Bunu da Deloitte Liderlik Enstitüsü'nün belkemiğini oluşturan akademisyen Prof. Craig Pearce ile birlikte yapıyor olacağız” diyor. Peki Deloitte Liderlik Enstitüsü'nde kimler, ne tür eğitimler alabilecek? Oral, bu soruyu da şöyle yanıtlıyor:

“Organizasyonların üst düzeyinde görev alan yöneticilere 4+3 gün olmak üzere liderlik programı sunuluyor. İlk dört günlük eğitimden yaklaşık üç ay sonra, bu kez üç gün süre ile katılımcıların, ilk eğitim sonrası neleri yapıp yapamadığı, nedenleri ve fark ettikleri konular üzerinde çalışılıyor.

Bu programlar iki ayrı seviyede ve içerikte. Bunun yanında, özellikle değerlendirme merkezi, eğitim ve yönetici koçluğunu içeren, bir yıl süren liderlik gelişim danışmanlığı da sunuyoruz.”

GÖZBEBEĞİ KURULUŞ
Deloitte Liderlik Enstitüsü, hem Deloitte Türkiye'nin kurucusu Levent Yaveroğlu hem FİBA Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin ile çok yakın işbirliği içinde çalışıyor. Oral, “Her iki isim de konuya çok ciddi bir önem veriyor, sürekli gelişmeleri takip ediyor.

Üstelik aynı destek ve anlayışı hem Deloitte üst düzey yönetiminden hem Özyeğin Üniversitesi'nden alıyoruz. Açıkcası, 'Burası bizim için gözbebeği ne gerekiyorsa yapalım' şeklindeki yaklaşımları, enstitüye çok güç katıyor” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz