Sanal dünyada üretilen bilgiler, gerçek üretim süreçlerinin içine nüfuz ettikçe ortaya yepyeni üretim ortamları çıkacak.
Birinci endüstri devrimi, 18'inci yüzyılda buhar makinesinin icadıyla ve elle yapılan işlerin mekanikleştirilmeleriyle tetiklenmişti. İkinci devrim, 20'nci yüzyılın başlarında seri üretim tekniklerinin uygulanmasıyla başlamıştı, üçüncüsünün kapısı da son birkaç on yıllık dönemde üretim süreçlerinin otomatikleştirmelerinde kullanılan elektronik sistemler ile bilgisayar teknolojileri tarafından açılmıştı. O zaman biz şu anda dördüncü bir devrimin, yani Endüstri 4.0'ın eşiğinde miyiz? Siemens Kurumsal Stratejiler Başkanı Peter Herweck daha temkinli biryaklaşım benimsiyor. Herweck, "Burada 20 yıllık veya daha uzun süreli bir zaman diliminden bahsediyoruz. Bugünün bakış açısıyla baktığımızda alınacak sonuçlar elbette birer devrim yaratacak nitelikte olacak, ancak eninde sonunda bu işin gerçekleşmesi için çok sayıda geliştirme aşamasından geçeceğiz" diyor.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?