Özel sektörün borcu 224 milyar doları aştı

Merkez Bankası verilerine göre özel sektörün uzun ve kısa vadeli borcu mayıs ayında toplam 7,3 milyar dolar arttı.

17.07.2017 13:20:220
Paylaş Tweet Paylaş
Özel sektörün borcu 224 milyar doları aştı
ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), mayıs ayına ilişkin özel sektörün uzun ve kısa vadeli borç miktarını açıkladı.

Mayıs sonu itibarıyla, özel sektörün yurtdışından sağladığı kredi borcu gelişmeleri incelendiğinde, 2016 yıl sonuna göre uzun vadeli kredi borcunun 6,2 milyar dolar artarak 209 milyar dolar, kısa vadeli kredi borcunun (ticari krediler hariç) ise 1,1 milyar dolar artarak 15,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiği gözlendi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada,

"Borçluya göre dağılıma bakıldığında, uzun vadeli kredi borcuna ilişkin olarak, bir önceki yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmalarının 57 milyon ABD doları azaldığı, tahvil ihracı biçimindeki borçlanmalarının ise 4 milyar ABD doları artışla 28,3 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleştiği gözlenmektedir. Aynı dönemde, bankacılık dışı finansal kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları 709 milyon ABD doları azalmış, tahvil stoku ise 134 milyon ABD doları azalışla 4,4 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşmiştir. Söz konusu dönemde, finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmalarının 3,1 milyar ABD doları arttığı, tahvil stokunun ise 5,7 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleştiği gözlenmektedir. Kısa vadeli kredi borcuna ilişkin olarak ise, 2016 yıl sonuna göre bankaların kredi biçimindeki borçlanmaları 68 milyon ABD doları azalışla 10,2 milyar ABD doları finansal olmayan kuruluşların kredi biçimindeki borçlanmaları ise 1 milyar ABD doları artışla 3,2 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir" denildi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz