TÜİK Başkanı Çetinkaya, gazetecilerin enflasyona ilişkin sorularını yanıtladı: Dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplanıyor. TÜFE ve ÜFE arasındaki fark Türkiye'ye özgü değil
Powell'ın konuşması öncesi para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylülde ilk faiz indirimine gitme ihtimali yüzde 81, kasımda faiz indirimine başlama ihtimali ise yüzde 78 oldu.
Doğan Holding ve Hubert Medya Grubu, Doğan Burda Dergi Grubu’ndaki hisselerinin tamamının Altun Capital’e devri için sözleşme imzaladı.
Çinli BYD firması ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Türkiye'de yatırıma yönelik anlaşma imzalandı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında Lufthansa'ya sağlanan 6 milyar avroluk Alman devlet yardımına ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği hazine bonosu ve tahvil ihalesiyle 19 milyar 718,1 milyon lira borçlanmaya gitti.
Rusya Ticaret Bakanı Anton Alihanov, Volkswagen'in Kaluga'daki eski fabrikasında seri otomobil üretimine başlandığını bildirdi.
Biotrend, 2024 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket alternatif enerji üretimi ve atık yönetimi alanlarındaki faaliyetleri ile güçlü bir büyüme ve karlılık ortaya koydu.
Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding, LNG taşımacılığında dünya devi Japon MOL ile kurduğu KARMOL markası altında yeni bir Powership inşa edecek.
Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve Çin'de yeni ekonomik teşvikler ve talebin daha da artacağına dair öngörülerle baz metal fiyatları sert yükseldi.
İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Haziran'da 51,6 oldu. Endeks, Mayıs ayında 52,8’e yükselerek Nisan 2023'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziranda en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) gerçekleşti.
Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.
Analistler, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Avrupa'da savunma sanayisinin daha önemli hale geldiğini belirterek, şirketlerin de yatırım planlarını buna göre şekillendirdiğini kaydetti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Vergi mükelleflerine ait 8 milyon aracın tamamının sisteme dahil olmasıyla 713 milyar liralık akaryakıt tüketimi dijital olarak takip ve izleme altında olacak.