12 milyar dolarlık büyüklüğü bulunan züccaciye sektörü, en çok dış ticaret fazlası veren 5 sektör olmasının yanı sıra en çok markalaşan 2 sektörden de bir tanesi.
Merkez Bankası, kredi büyümesi, kredi kartından nakit avans çekimi ve kredi kartı ile kuyum alışverişine sınırlama getiren düzenlemesini iptal etti.
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’den yapılan açıklamada, şirketin Rusya'daki varlıklarının Avilon adlı Rus şirketine satışının tamamlandığı duyuruldu.
Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Eski Fed Başkanı Ben Bernanke ile Thomas Laubach Araştırma Konferansı'ndaki panele katılan Powell, fiyat istikrarının güçlü bir ekonominin temeli olduğunu belirtti.
ABD, G7 ülkeleri ve diğer uluslararası ortaklarla koordinasyon halinde yeni yaptırımlarla Rusya'nın askeri ve endüstriyel tedarik zinciri ile enerji gelirlerini hedef aldı.
11-12 Mayıs’ta talep toplaması gerçekleşen BİEN halka arzının tamamı sermaye artışı yöntemi ile gerçekleşti. BİEN’in halka açıklık oranı yüzde 20,0, halka arz büyüklüğü ise 3,1 milyar TL oldu.
Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan Uluslararası Yatırım Pozisyonu (UYP) Mart ayında 247,4 milyar dolar açık verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), döviz talebini azaltmaya yönelik bir adım daha attı. Bankaların döviz alım limiti düşürüldü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) düzenlediği piyasa katılımcıları anketinde Mayıs dönemi sonuçları açıklandı.
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), "Küresel Borç Monitörü" raporunu yayımladı.
Küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle pozitif bir seyir izliyor.
Harvard Üniversitesi’nde ekonomi ve kamu politikası profesörü olan Kenneth Rogoff, Capital Dergisi’ne verdiği özel röportajda küresel ekonomi için öngörülerini anlattı.
Türk Telekom Grubu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) açıklamasında, grubun sürdürülebilirlik gündemi doğrultusunda GES kurulum çalışmalarını hızlandıracağı kaydedildi.
Pakistan Gelir ve Maliye Bakan Yardımcısı Ayşe Gous Paşa, internette ulaşılabilir kripto para hizmetlerinin, yasa dışı dijital para transferlerini engellemek için yasaklanacağını söyledi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bugüne kadar 709 bin bağımsız birim için 155 bin başvuru yapıldığını bildirdi.