Kredi kartlı harcamalar son dönemde ekonomi kamuoyunun en çok odaklandığı alanlardan biri olurken, son veriler kartlı harcamalardaki ivmenin devam ettiğine işaret etti.
Benzin ve motorine 15 Mart gününden (bugün) itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Gece yarısı uygulanmaya başlanan fiyatlarla benzine 1,60 TL, motorine ise 1,25 TL zam geldi.
Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu" iddiasıyla yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya olan TikTok'u satın almak için bir yatırımcı grubu kuracak.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2 şirketin 3 milyar lira, tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu ve 198 milyon 628 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.
Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle hafta boyunca rekor kırmasının ardından yüzde 4,6 gerileyerek sert bir düşüş yaşadı.
Dünya genelinde süren enflasyonla mücadelede sona gelinip gelinmediğine ilişkin soru işaretleri artarken, küresel anlamda gelecek dönem atılacak para politikalarına yönelik belirsizlikler artıyor.
Finans dünyasının ileri gelenleri ve teknoloji vizyonerleri bu yıl bir kez daha Türkiye’nin ilk ve en büyük global finans teknoloji etkinliği İstanbul Fintech Week’te (IFW) buluşuyor.
ABD'li bankacılık devi JP Morgan, altın fiyatları ile ilgili yeni tahminini açıkladı. Banka, piyasanın aşırı heyecanlı olduğunu belirterek, 2 bin 500 doları işaret etti.
Her yıl 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nün içinde bulunduğu hafta "Tüketiciyi Koruma Haftası" olarak kutlanıyor. Tüketiciler Konfederasyonu, tüketicilerin en çok nelerden şikayet ettiğini açıkladı.
Hepsiburada CEO'su Nilhan Onal Gökçetekin: ABD'de KAGİDER ve BM sayesinde değişik bağlantılarımızı geliştirdik. Farklı işbirlikleri konuşuyor ve kooperatiflerle deneyimlerimizi artırmayı sürdürüyoruz.
Seçimlerden sonra politikada büyük bir değişiklik öngörmeyen HSBC Türkiye ile ilgili beklentilerini revize etti.
Simit fiyatları belirlenirken Ticaret Bakanlığının da görüşü alınacak. Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarının belirlenmesinde olduğu gibi simit fiyatlarının tespitinde de görüş verecek.
Konut satışlarının Ocak-Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalışla 174 bin 210 olduğu belirlendi.
TÜİK, bugün ilk defa yayımlanan ocak ayına ilişkin hizmet üretim endeksi verilerini açıkladı. Hizmet üretim endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 2,3 azalırken yıllık bazda yüzde 0,6 arttı.
Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için 0,3 puan artırarak yüzde 2,4'e yükseltti. Türkiye'nin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi de yüzde 2,8'e çıkarıldı.