İSO Ekim ayı imalat satın alma yöneticileri endeksini yayımladı. İSO Türkiye imalat PIM Ekim ayında 48,4 oldu. Önceki veri 49,6 seviyesindeydi.
RMK Capital AG, dünyanın önemli bot şirketlerinden İtalyan Cantieri Capelli'nin çoğunluk hissesini satın aldı. Capelli, yarı sert bot kategorisinde uzun yıllardır global liderliğini sürdürüyor.
Ekimde üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkı yüzde 683 ile limonda görüldü. Limonu yüzde 234 ile kuru soğan, yüzde 214,8 ile marul, yüzde 200,4 ile maydanoz takip etti.
Sıfır faizli olan destek, 36 aylık bir süreci kapsıyor. İlk 2 yılı geri ödemesiz olup 3. yılda 3 eşit taksitte geri ödemesi tamamlanacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığınca, 2024'te 2 trilyon 213,2 milyar lira borç servisi gerçekleştirilmesi, 1 trilyon 565,2 milyar lira iç borçlanmaya, 648 milyar lira dış borçlanmaya gidilmesi öngörüldü.
JPMorgan, TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artışı sonrası 2023 yıl sonu faiz beklentisini yukarı yönlü revize etti.
BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğal gazda kasımda geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.
TCMB'nin reeskont faiz oranlarında değişikliğe gittiğine ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayınlandı.
Dünya genelinde gözler bir kez daha Fed'in atacağı kararlara çevrilirken, bankanın politika faizini sabit bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.
BYD (Build Your Dreams), eylül ayında gerçekleştirdiği marka tanıtımının ardından Türkiye'deki ilk modeli olan BYD ATTO 3'ü yollara çıkardı.
SPK'nın son bülteninde Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret AŞ halka arzına onay verdiğini duyurulmuştu. Tureks Turunç Madencilik halka arz tarihleri belli oldu. İşte detaylar...
Alman rüzgar enerjisi devi Nordex Group Üst Yöneticisi Blanco, 2024'te Türkiye'den ekipman tedariklerinin 1 milyar avroya yaklaşacağını bildirdi.
Türkiye'de tüketimi olmayan deniz salyangozunun ocak-eylül dönemindeki ihracatı yüzde 67 artışla 14,4 milyon dolara ulaştı. Deniz salyangozu en çok Güney Kore'ye satıldı.
Ticaret Bakanlığının, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına yarından itibaren başlanacak.
Türkiye turizm açısından yüksek sezon olan 3.çeyrekte rekor gelire imza attı. Turizm geliri 9 ayda 20,2 milyar dolarla rekor kırdı. Gecelik ortalama harcama da 100 doların üzerinde kaldı.