ABD'de 2,2 trilyon dolarlık yeni paket hazırlığı

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar gelecek hafta oylanabilecek 2.2 trilyon dolar büyüklüğünde bir koronavirüs canlandırma paketi üzerinde çalışıyorlar.

25.09.2020 10:24:000
Paylaş Tweet Paylaş
ABD'de 2,2 trilyon dolarlık yeni paket hazırlığı

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi Beyaz Saray'la koronavirüs yardım paketine dair görüşmeler yapmaya hazır olduğunu vurguladı. Yeni bir COVID-19 canlandırma paketi üzerinde uzlaşı sağlamak için Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında yapılan görüşmeler yaklaşık yedi hafta önce durdu.

Yeni tasarının hazırlandığını açıklayan Temsilciler Meclisi üyesi Richard Neal, tasarıya dair oylamanın günler içinde yapılabileceğini açıklayarak, "Temsilciler Meclisi, seçim turu için ara vereceğinden sanıyorum ki (oylama) için gelecek hafta uygun olacaktır" dedi.

Neal, tasarının ne zaman kamuyla paylaşılacağını Pelosi'nin belirleyeceğini de ifade etti.

Nancy Pelosi ve Demokrat Parti Senato Lideri Chuck Schumer arasındaki görüşmeler Ağustos ayı başında tarafların talep ettiği bütçede 900 milyar dolarlık fark oluşması nedeniyle son bulmuştu. Demokrat Partililer 2.2 trilyon dolarlık bir bütçe oluşturulmasını talep ederken Beyaz Saray 1.3 trilyon dolarlık bir teklifi kabul edebileceğini dile getirmişti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz