Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avro Bölgesi’ndeki bankalara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ekime kadar temettü dağıtmama, hisse geri alımı yapmama tavsiyesinde bulundu.
ECB’den yapılan açıklamada, bankaların temettü dağıtımları konusunda yapılan tavsiyenin güncellendiği belirtildi.
Buna göre, ECB, Avro Bölgesi’ndeki bankalara en azından Ekim 2020’ye kadar hissedarlarına temettü ödememeleri ve hisse geri alımı yapmamaları çağrısı yaptı.
Açıklamada, ECB’nin bankalardan hane halkına, KOBİ’lere ve büyük şirketlere kredi sağlamaya devam etmesini beklediği ifade edildi.
Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?