Efeler Çiftliği de halka arz planlıyor

Kurucu ortaklardan Leyla Kayhan Elbirlik, “Halka arz gelirini çiftliğin büyümesi, daha yüksek verim ve ürün gamını genişletmek için kullanacağız' dedi.

15.10.2021 16:54:000
Paylaş Tweet Paylaş
Efeler Çiftliği de halka arz planlıyor

2007 yılında tekstil devi Söktaş’ın bir iştiraki olarak kurulan Efeler Çiftliği, çiğ süt ve pastörize süt ürünlerini, sağlıklı ambalajlarla seçkin marketlerde tüketicilere sunuyor. En doğal süt ve süt ürünleri ile pastacılık ve turizm sektöründeki pek çok markanın da tedarikçisi konumunda.

Efeler Çiftliği kurucu ortaklarından Leyla Kayhan Elbirlik, işletmenin özelliklerini anlatarak, “AB Onaylı Süt Çiftliği, İyi Tarım ve Hastalıktan Ari İşletmeler sertifikalarına sahip çiftliğimizin en önemli özelliği buradan çıkan sütlerin tek kaynaktan olması. Yani ürünümüzü başka çiftliklerin sütleriyle karıştırmıyoruz. Sadece bizim çiftliğimizde bulunan ari ırka sahip, doğal beslenen ineklerimizin sütünü tüketicilerle buluşturuyoruz. 766 dekar alan üzerine yayılan, 30 bin ton yıllık çiğ süt üretimi bulunan Efeler Çiftliği, hem kapasite hem süt kalitesi hem de sürdürülebilirlik açısından AB standartlarında üretim yapan Türkiye ve Avrupa’nın sayılı çiftliklerinden biri. İneklerimiz, bizim tarlalarımızda büyüyen doğal yemlerle besleniyor, çiftliğimizdeki laboratuvar koşullarında her şey denetleniyor ve yine çiftliğimizdeki veterinerlerin yönlendirmeleriyle ineklerimizin sağlığını her an kontrol ediyoruz. Üretim süreçlerinde tamamen izlenebilir iyi tarım ve iyi veteriner uygulamalarını kullanıyoruz. Gelecek yıl halka açılarak, modern tesislerimizdeki üretimi geliştirmeyi, hayvan konforuna yatırım yapmayı ve dağıtım ağını genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Orta vadede 200 milyon TL ciro hedefliyor

Toplam 6 bin 672 adet büyükbaş süt hayvana sahip olan çiftliğin, 2021 yılının ilk 6 ayında 13 bin ton çiğ süt satışı gerçekleştirdiğini açıklayan Leyla Kayhan Elbirlik, “Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artışla 55 milyon TL satış geliri kaydetti. Söktaş’ın yüzde 84 oranında bağlı ortaklığıyla, 2021 yılının ilk altı aylık döneminde satış gelirlerinin yüzde 35’ini oluşturduğu Efeler Çiftliği’nin orta vadede hedefi 200 milyon TL’nin üzerine ulaşmak. Ancak hammadde fiyatlarının ve döviz kurlarının artması, süt üretimi ve satışını olumsuz etkiliyor. Bizim piyasadaki tespitlerimiz, tüketicinin yoğurt gibi katma değerli bazı ürünleri evinde, kendisinin yapmayı tercih ettiği yönünde. Önümüzdeki dönemde bu tip ürünlerde talep düşüşleri yaşanabilir” dedi.

“Gelecek yıl halka arz hedefimiz var”

Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona büyük önem verdiklerini ifade eden Elbirlik, “Uygun piyasa şartlarını gözeterek Efeler Çiftliği’ni gelecek yıl içinde halka arz etme hedefimiz bulunuyor.  Böylece Efeler Çiftliği’nin kalitesini, hem marka hem ürün çeşitliliği hem de şirket olarak daha çok paydaşla buluşturabileceğiz. Halka arz gelirini çiftliğin büyümesi, daha yüksek verim ve ürün gamını genişletmek için kullanacağız. Rekabette var olabilmek için ve kaynaklarımızın en iyi şekilde kullanılabilmesi için teknolojiye yatırım yapmamız şart. En büyük hedefimiz ülkemizin en sürdürülebilir ve inovatif çiftliği olmak” diyerek yenilik, teknoloji ve inovasyonda istikrarlı bir duruş sergilediklerini anlattı.

“Efeler Çiftliği kaşar peyniri çok yakında raflarda olacak”

Efeler Çiftliği’nin bir yandan yeme içme sektörünün önde gelen markalarına toptan süt tedarik ederken, çiğ ve pastörize süt ürünleriyle Migros, Macrocenter ve seçkin şarküterilerde tüketicilerle buluştuğuna dikkat çeken Leyla Kayhan Elbirlik, “çiğ süt, sağıldığı andan itibaren soğutularak el değmeden şişeleniyor ve en doğru koşullarda tüketiciye ulaştırılıyor. Kısa süre içinde son çalışmalarını yürüttüğümüz 600 gramlık kaşar peynirlerimiz de raflarda yerini alacak. İçinde hiçbir renklendirici, bitkisel yağ ve koruyucu katkı maddesi bulunmayan kaşar peynirimizi sentetik maya yerine geleneksel şirden ile mayalıyoruz” şeklinde konuştu.

Kuraklığın yaşandığı bir dönemde suyun bilinçli ve kontrollü kullanımına özen gösterdiklerini vurgulayan Elbirlik, “Bilgisayar kontrollü su yönetim sistemleri ve damlatma tekniğiyle topraklarımızı suluyor, ulusal kalıntı izleme programı çerçevesinde ineklerimizi; pestisitlerden, ağır metallerden, toksinlerden uzak, bereketli ve doğa dostu yemlerimizle besliyoruz” dedi.

Kadın istihdamına tam destek

Sürdürülebilir kalkınmanın yolunun kadınların iş gücüne katılımından geçtiğinin altına çizen Leyla Kayhan Elbirlik, “Kurulduğumuz ilk günden beri kadın istihdamına çok önem veriyoruz. Bugün çalışanlarımızın yaklaşık yüzde 32’sinin kadın olmasından gurur duyuyoruz. Ülke ekonomisinin kalkınması için, kadın istihdamı çalışmalarının artırılması gerekir. Kadınlarımızın iş gücüne katılımının artmasıyla uluslararası rekabet gücümüzü artırabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

“Lise öğrencilerini destekliyoruz”

Eğitim ve öğretimi her fırsatta desteklediklerini belirten Leyla Kayhan Elbirlik,”Germencik Çok Programlı Anadolu Lisesi’yle yakın ilişki içindeyiz. Bu lisenin hayvan sağlığı bölümünün laboratuvarına teknik destek verip ekipman sağlıyoruz. Öğrencilere staj ve yerinde mesleki eğitim olanağı sağlıyoruz. Ne mutlu ki, bugün çiftliğimizde çalışan pek çok arkadaşımız bizimle bu yoldan tanıştı” dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz