İş Bankası'ndan CHP hisselerine ilişkin ilk açıklama

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hükümetin Hazine'ye devredilmesi için çalışma başlattığı CHP hisseleri hakkında konuştu.

18.02.2020 15:49:000
Paylaş Tweet Paylaş
İş Bankası'ndan CHP hisselerine ilişkin ilk açıklama

Türkiye İş Bankası, Yapay Zeka Uygulama ve Araştırma Merkezi için Koç Üniversitesi ile işbirliği yaptı. İşbirliği, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan’ın da katıldığı bir basın toplantısı ile duyuruldu. Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bali, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili hazırlıklar konusundaki soruya, “Bu konu sanıldığı kadar orijinal bir durum değil, daha önce de gündeme gelmişti… Biz işimizde gücümüzdeyiz…” yanıtını verdi.

Bali, şöyle konuştu: 

"İş Bankası’nın 25 bin kadar çalışan bir o kadar da emekli, dul ve yetim şeklinde üyeleri var. Çoğunluğu oluşturuyorlar. Bu yoğunluk çerçevesinde yönetim kurulunda üye sayısı itibari ile de çoğunluğu oluşturuyor. Yani karar alma mekanizmaları açısından oldukça açık, net ve şeffaf bir durum var.  Diğer taraftan Atatürk’ün kuruluş sırasında koymuş olduğu kaynağın bugün ve kendi vasiyetlerinin bir gereği olarak CHP tarafından temsili söz konusudur ve geri kalanı da halka açıktır. Tartışma konusu olan hadise Atatürk paylarının kimin tarafından temsil edileceğidir.  Dolayısıyla ne ana hissedarın mülkiyet haklarıyla ne bankanın performansıyla ne de bankanın iş yapma biçimiyle doğrudan bir ilgisi yoktur. Zannediyorum böyle bir cevap yeterlidir."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz