Londra'da TL swap faizi yüzde 38'e geriledi

Londra swap piyasasında gecelik Türk Lirası faizi dün yüzde 1,050'ye yükseldikten sonra bugün yüzde 38 seviyesine kadar geriledi.

5.08.2020 12:22:000
Paylaş Tweet Paylaş
Londra'da TL swap faizi yüzde 38'e geriledi

Yurt içi piyasalarda, dün yaşanan hareketliliğin merkezinde yer alan Londra swap piyasasında yaşanan TL sıkışıklığı bugün kısmen de olsa giderilmiş durumda. Yabancı yatırımcıların TL ihtiyacını karşılayamaması nedeniyle TL'de yüzde 1000'lerin üzerine çıkan gecelik faizler bu sabah itibarıyla yüzde 40'ların altına geriledi. 

Dolar/TL kurunda ayrışma sürüyor

Türk Lirası için yurt içinde ve yurt dışında oluşan faiz farklılığın bir sonucu olarak ortaya çıkan dolar/TL'de serbest piyasa ile bankalar arası piyasadaki kur farkı ise devam ediyor. Dolar/TL, saat 11:25 itibarıyla bankalar arası piyasada 7,0210'dan el değiştirirken serbest piyasada ise 7,09'lar aşılmış durumda.

Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi dünkü sert kayıpların ardından bugünkü işlemlerine artıda başlasa da açılışın ardından yönünü tekrar eksiye çevirdi. Güne yüzde 0,75 primle 1.095 puandan başlayan BİST 100, ilk yarım saat içerisinde yüzde 0,5 kayıpla 1.080 puana indi. İlerleyen saatlerde BİST-100 bu seviyelerde dengelendi. 

Dün ne olmuştu?

Yurt içinde ise dün swap hattında TL faizlerinin yüzde 1000'leri görmesinin ardından Borsa İstanbul'da bir ara yüzde 5'ler gören kaybın devam edip etmeyeceği yakından izlenecek. Dün, Londra'da TL sıkışıklığı nedeniyle, TL bulamayan yatırımcıların ellerindeki varlıkları satması nedeniyle sert kayıplar yaşanmıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz