Tesla CEO’su Elon Musk: Çip krizi kisa vadeli olacak

Tesla CEO’su Elon Musk yapım aşamasında olan yeni yarı iletken fabrikaları sayesinde, bu yıl otomobil endüstrisini sarsan küresel çip kıtlığının kısa vadeli olacağını söyledi.

24.09.2021 15:13:000
Paylaş Tweet Paylaş
Tesla CEO’su Elon Musk: Çip krizi kisa vadeli olacak

Koronavirüs pandemisiyle birlikte yaşanan çip krizinin vurduğu otomotiv sektörüne umut verici haber elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk’tan geldi. Elon Musk çip sıkıntısının kısa süreli olacağını düşündüğünü söyledi.

İtalyan Teknoloji Haftası’nda konuşan Elon Musk, yapım aşamasında olan yeni yarı iletken fabrikaları sayesinde, bu yıl otomobil endüstrisini sarsan küresel çip kıtlığının kısa vadeli olacağını beklediklerini dile getirdi.

* Çip krizi kaynaklı ciro kaybı 210 milyar dolar

Musk, yapılmakta olan çok sayıda çip üretim tesisi olduğunu söyleyerek, “Gelecek yıla kadar çip sağlamak için iyi bir kapasiteye sahip olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Çip krizi nedeniyle üretim bantlarını durduran otomotiv şirketlerinin 210 milyar dolara yakın kayıplarının olacağı iddia edilmişti.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz