Türk Traktör'den satın alma açıklaması

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terramak Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş.'nin paylarının tamamının devralınmasına ilişkin sözleşme imzaladı.

31.10.2024 09:31:020
Paylaş Tweet Paylaş
Türk Traktör'den satın alma açıklaması

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş. (TTRAK), Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terramak Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş.'nin paylarının tamamının devralınmasına ilişkin sözleşme imzaladı.

Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.'den  (TTRAK) bugün (31 Ekim) Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:

Şirketimiz tarafından Kayhan Ertuğrul Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının tamamına sahip olan Kayhan Ertuğrul Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Terramak Tarım Makinaları Dış Ticaret A.Ş.'nin paylarının tamamının devralınmasına ilişkin olarak Pay Alım Satım Sözleşmesi (Sözleşme) imzalanmıştır.

Sözleşme uyarınca; toplam devir bedeli pay devir işlemlerinin tamamlandığı tarihte ("Kapanış Tarihi") nakden ve TL cinsinden peşin olarak ödenmek üzere, 57.500.000 ABD Doları olarak kabul edilen şirketlerin toplam değeri ile 8.048.187 ABD Doları tutarındaki kombine net nakit toplamları esas alınarak 65.548.187 ABD Doları olarak belirlenmiştir. 

Söz konusu bedel Kapanış Tarihi esas alınarak hazırlanacak finansal tablolardaki net nakit ve net işletme sermayesi tutarlarına göre düzeltmeye tâbi olup, kapanışa kadar döviz kurunda yüzde 10 ilâ yüzde 30 oranında bir artış olması halinde şirket değerleri toplamı, artış oranının yüzde 10 üzerinde kalan kısmının yarısı oranında azaltılacaktır. Yüzde 30'dan fazla bir oranda artış olması halinde ise sözleşmede baz satın alma bedelinin yeniden müzakere edilmesi veya sözleşmenin feshedilmesi hakları bulunmaktadır. Kapanışın Rekabet Kurulu izni sebebiyle 3 aydan uzun sürmesi halinde, belirtilen oranlar yüzde 15 ile yüzde 35 olarak uygulanacaktır.

Pay devir işleminin tamamlanması, Rekabet Kurulu izninin alınması dahil belirli kapanış koşullarına tabi olup, kapanışın 4 ay içinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. İznin ilgili tarihe kadar alınamaması halinde, hedeflenen kapanış tarihi bir defaya mahsus 3 ay uzayacak olup, ilgili süre içerisinde iznin tamamlanamaması durumunda ise tarafların sözleşmeyi fesih hakkı bulunmaktadır.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz