TÜİK'in açıkladığı büyüme rakamlarına göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,5 büyüdü.
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "18 Yaş Altı ve 65 Yaş Üzeri Kişilerin Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.
ABD ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 daralarak piyasa beklentisinin üzerinde bir küçülme gösterdi.
Türkiye'nin ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamları yarın açıklanacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu birçok sektörde olduğu gibi ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemilerin de faaliyetlerine 1 Haziran'da yeniden başlanacağını bildirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, 25 ilde hayata geçirilecek yaklaşık 1 milyar Euro yatırım tutarlı 48 projeden 30'unun tamamlandığını bildirdi.
Geride kalan balık avı sezonunda Karadenizli balıkçılar tarafından avlanan 3 ila 6 kilogram ağırlığındaki toriklerden hazırlanan lakerdalar tezgahları süslemeye başladı.
Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk uygulamalarına karşı piyasa dengesini ve tüketicileri korumaya yönelik denetim ve inceleme yapacak
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "COVID-19 krizine rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif bir büyüme ile bu yılı kapatacağımızı düşünüyoruz" dedi.
Merkez Bankası'nın resmi rezerv varlıkları, nisan ayında aylık yüzde 6,3 düşüşle 86,3 milyar dolar oldu.
Küresel piyasalar pozitif görünümünü korurken, bugün başta ABD'nin ilk çeyrek büyümesi olmak üzere yoğun veri gündemi takip edilecek.
Ekonomik güven endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 20,4 artarak 61,7'e yükseldi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir süre durdurulan Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferlerinin yeniden başlatılması dolayısıyla Ankara YHT Gar'da tören düzenlendi.
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken yüzde 8 ile 12 arasında daralacağını söyledi.
AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler, GSYH'nin 1. çeyrekte yüzde 5,2 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin 2020 yıl sonu büyüme beklentisi yüzde eksi 1,5 oldu.