Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 8,89, altının gram fiyatı yüzde 0,37, avro/TL yüzde 0,39 ve dolar/TL yüzde 0,03 değer kazandı.
Dijital bankalar esaslarına uygun olarak faaliyet gösterecek olan Adil Katılım Bankası için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun faaliyet izni kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İtalya'nın kredi notunu "BBB"den "BBB+"ya yükseltti, not görünümünü "durağan" olarak belirledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TESKOMB tarafından yatırılacak 100 milyon liralık fonla kooperatiflerimize toplam 3 milyar liralık kredi imkanı sunacağız" dedi.
Türkiye'de kurulan şirket sayısı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 azalırken, kapanan şirket sayısı da yüzde 5,2 artış gösterdi.
Global Sovereign Wealth Funds (Global SWF), "Türkiye Varlık Fonu: 2024 Performansı, 2025 Stratejisi ve Yol Haritası" başlıklı bir analiz yayımladı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel döviz işlemlerinin vergi dışı bırakılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,56 değer kazanarak 11.110,17 puana yükseldi.
Türkiye’nin en büyük 500 özel şirketini kapsayan Capital500 araştırması, bu yıl 25’inci yılına girerken zorlu bir ekonomik döneme de tanıklık ediyor. Enflasyon, kur baskısı ve küresel belirsizliklere rağmen şirketlerin yatırım kararlılığı dikkat çekiyor.
Türkiye'nin cari fazla veren en önemli sektörleri arasında yer alan mutfak sektörü, yılın 8 ayını ihracatta düşüşle tamamladı.
Japonya Merkez Bankası (BoJ), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 0,5'te sabit bıraktı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kesinleşen vergi ve ceza borçları ile vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve ceza borçları bulunan mükelleflerin listelerini açıklayacak.
Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 41,3920 seviyesinden işlem görüyor.
ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indiriminin ardından yatırımcıların temkinli davranmasının etkisiyle küresel piyasalarda karışık bir seyir izleniyor.
ABD'li çip şirketi Nvidia, Intel ile yaptığı veri merkezi ve bilgisayar ürünlerini birlikte geliştirmeye yönelik işbirliği kapsamında şirkete 5 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.