Ekran kartı ve çip üreticisi Nvidia, 1 trilyon doların üzerindeki seçkinler kulübüne girdi. ABD'li firma dünya çapında böyle bir başarıya ulaşan dokuz şirket oldu.
Borsa İstanbul'da, yaklaşık 5 ay süren seçim belirsizliğinin ardından yükseliş beklentileri yeniden ağırlık kazanırken, gözler oluşturulacak yeni ekonomi yönetimine çevrildi.
Enerji yoğun sektörlerde fosil yakıtlardan arınmak isteyen ülkelerin katkısıyla küresel rüzgar enerjisi kurulu kapasitesinin bu yıl 1 teravat seviyesine ulaşması bekleniyor.
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), bu yılın nisan ayında aylık bazda yüzde 3,9, yıllık bazda yüzde 71,81 artış gösterdi.
Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü. Böylece Türkiye ekonomisi üst üste 11 çeyrek büyümüş oldu.
Bir süredir piyasaların odağında olan ABD'deki borç limiti krizinde ilerleme sağlanırken, para politikası tarafında "şahin" fiyatlamalar güçleniyor.
TÜRK-İŞ, mayıs ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 10 bin 362 lira, yoksulluk sınırını 33 bin 752 lira olarak hesapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlı olduğunu belirterek, "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız" dedi.
Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp gazın referans fiyatı 8 bin 493 lira olarak belirlendi.
ASELSAN ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, telsiz muhabere sistemi tedarikine ilişkin 1 milyar 89 milyon lira ve 33,9 milyon dolarlık ilave sözleşme imzalandı.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119 arttı.
BoJ Başkanı Kazuo Ueda: Çünkü sürdürülebilir ve istikrarlı yüzde 2'lik fiyat artışlarının yanı sıra çalışan ücretlerinde devam eden artışlara ulaşmak için hala mesafe var.
Dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,1 artarak 6 milyar 147 milyon dolardan 8 milyar 738 milyon dolara yükseldi.
AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, Gayrisafi Yurt içi Hasıla'nın (GSYH) 2023 yılının birinci çeyreğinde yüzde 3,74 arttığını öngörüyor.
1 aylık ücretsiz ve 1 yıl 25 metreküpe kadar ücretsiz doğal gaz uygulaması nedeniyle TÜFE kapsamında yer alan doğal gaz fiyatının TÜFE hesaplamalarında dikkate alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır.