TÜİK tarafından açıklanan tüketici güven endeksi, ocak ayında yüzde 3,9 oranında artıp yüzde 80,4'e çıkarak son 7 ayın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, turizm açısından yüksek sezon olarak bilinen yılın üçüncü çeyreğinde yurt içi turistin geceleme sayısı bir önceki yıla göre yüzde 1,9 geriledi.
Fitch Ratings, merkez bankalarının 2024'te faiz indirimine yönelmesinin coğrafi bakımdan yaygın olacağını ancak indirimlerin sert olmayacağını bildirdi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında iki hissenin paylarına bir ay boyunca açığa kredili işlem tedbiri geldi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı bugün ayrıca, 5 yıl (1820 gün) vadeli, 6 ayda bir kira ödemeli kira sertifikasının doğrudan satışını da gerçekleştirecek.
Zamanaşımına uğrayan hesaplar için asgari limit tutarı olan 250 liranın Fonun görüşü alınarak değiştirilebilmesi için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na yetki verildiği duyuruldu.
Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" senaryolarının güç kazanmasıyla pozitif bir seyir izlenirken, ABD'de pay piyasaları rekor kapanış gerçekleştirdi.
Rekabet Kurulu, bazı devralma ve ortak girişim kurulması işlemlerine izin verdi.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada, ekonominin rekabet gücünü ve verimliliğini artırıcı yapısal reformların hayata geçirileceği bildirildi.
Oxfam, 2020 sonrasında yaşanan küresel salgın, savaş, hayat pahalılığı ve iklim değişimi gibi krizlerin zenginlerle yoksulluk içinde yaşayanlar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğini bildirdi.
Sürdürülebilirlik çalışmalarını “Daha iyi bir dünya için gönüllüyüz” mottosuyla sürdüren FLO Group, UN Global Compact’e imza atan katılımcı şirketler arasında yerini aldı.
Süper Lig'de dün aldığı galibiyetle taraftarını sevindiren Galatasaray'ın borsada işlem gören hisseleri yüzde 9,97 değer kazanarak tavan oldu.
Dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe tarafından 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek HANNOVER MESSE fuarı teknolojiyle dünyaya ilham verecek.
Erciyes Anadolu Holding açıklamasına göre, Doqu Home, Gümüşsuyu Halı ve Vellteks Tekstil kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanacağı açık ihale usulü ile satışa sunuldu.
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı