Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, bu yılın eylül ayında yüzde 55,9 büyüyerek 96 bin 793 adet olurken, bu tüm zamanların en yüksek eylül ayı olarak kayıtlara geçti.
Borsa İstanbul, tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.511,61 puana taşıdı.
Borsa İstanbul'da 3 yıl önce işlem gören şirket sayısı 394 iken bu rakam 1 Ekim itibariyle 522'ye ulaştı...
Küresel piyasalarda geçen hafta fiyatlar kahvede yüzde 3,3, şekerde yüzde 1,2, kakaoda yüzde 4,6, buğdayda yüzde 6,6, mısırda yüzde 0,3, soya fasulyesinde yüzde 1,6 düştü.
3 Ekim 1931'de faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 26 başkanın görev yaptığı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faaliyete başlamasının 92. yıl dönümünü kutluyor.
Ağustos sonu itibarıyla yaklaşık 153 milyar liralık büyüklüğe ulaşan fondan, son 21 yılda 17 milyon 893 bin kişiye toplam 116 milyar lira ödendi.
İSO Eylül ayı imalat satın alma yöneticileri endeksini yayımladı. Endeks Temmuz ve Ağustos ayının ardından Eylül ayında da 50 eşik değerinin altında kalarak daralma sinyali verdi.
İstanbul'da eylülde perakende fiyatlar yüzde 5,46, toptan fiyatlar ise 3,94 arttı. Fiyatı en çok artan ürün yüzde 98,94 ile defter olurken, fiyatı en çok azalış gösteren ürün yüzde 16,46 düşüşle erik.
GSP'de işlem görmeye başlayan şirketler, halka açık hale gelerek SPK ve Borsa İstanbul mevzuatına tabi olacak.
Akbank'ta Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak atanırken, bankanın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın bugün itibarıyla operasyona hazır hale geldiğini ve bu hafta içinde faaliyete geçeceğini bildirdi.
Avrupa borsalarında da pozitif bir seyir hakim olurken, bugün gözler bölge genelinde açıklanacak imalat sanayi PMI verilerine çevrildi.
TÜİK'in eylül ayı enflasyon rakamlarını 3 Ekim'de, iş gücü istatistiklerini 10 Ekim'de kamuoyuna açıklaması bekleniyor...
Yükseliş eğilimini üst üste 11. haftaya taşıyan dolar endeksi, yüzde 0,6 artışla 106,2 seviyesinden haftayı kapatarak son 1 senenin en yüksek haftalık kapanışını yaptı.