FED ve Suriye gerginliği

Ağustos ayının sonlarında dip seviyelerini gören borsa, zirve seviyelerini gören faiz ve dövizle karşı karşıya kaldık.

1.10.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
FED ve Suriye gerginliği
Ağustos ayının sonlarında dip seviyelerini gören borsa, zirve seviyelerini gören faiz ve dövizle karşı karşıya kaldık. Eylül ayında ise Suriye’de gerginliğin azalması ve FED’in parasal genişlemede yavaşlama tarihini ileri bir sürece atması, piyasaları rahatlattı. Bundan sonraki süreci 12 portföy yönetim şirketi ve aracı kurumun genel müdürü ile yaptığımız mini anketle değerlendirdik.

FED NE YAPACAK?
Bu, en çok cevabı aranan soru. FED aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımında eylülde azaltmaya gitmedi. Ekim sonundaki toplantı için 1 katılımcı aralık toplantısı için 8 katılımcı parasal genişlemede azaltmaya gidilmesini bekliyor. Yine 3 katılımcı, FED’in politika değişikliğinin 2014 yılına sarkacağını söylüyor.

70.000 ÜSTÜNDE TUTUNUR
Ciddi bir kriz çıkmadığı sürece endeksin 70.000 üstü seviyelerde tutunması bekleniyor. Genel beklenti, 70.000-80.000 bandındaki hareketin sürmesi yönünde. Yine 1 katılımcı, 80.000 üstü seviyeleri öngörüyor.

DOLARDA 1,92 ZOR Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın dolar kuru için yılın sonunda 1,92 olursa
 şaşırmayın, tarzında bir hedef göstermesi söz konusu. Bakıldığında ekim sonu için bu hedef uzmanlar tarafından inandırıcı bulunmuyor. Beklenti 1,95-2,05 bandında kalınacağı yönünde.
GÖSTERGE 9’U AŞMAZ
Dalgalanmanın durulmasıyla bir ara yüzde 8 seviyesinin altını gören gösterge faiz için 8 katılımcı yüzde 8-9 bandını hedef olarak gösterirken 4 katılımcı yüzde 7,58 bandını hedef gösteriyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz