“Öğretmenin Kimyası” öğretmenleri buluşturdu

Dow Türkiye ve Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliğiyle “Öğretmenin Kimyası” eğitimlerinin 10.su düzenlendi.

12.05.2017 09:02:050
Paylaş Tweet Paylaş
“Öğretmenin Kimyası” öğretmenleri buluşturdu
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) ve Dow Türkiye arasındaki işbirliği kapsamında hayata geçirilen “Öğretmenin Kimyası” projesinin 2017 yılındaki ilk eğitimleri geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirildi.

Lise ve orta okul çağındaki öğrencilere kimya ve fen dersini sevdirmek, sınıflarda teknoloji kullanımı ve deney yapmanın önemini vurgulamak amacıyla öğretmenlerinin paylaşacakları teknikleri kolaylaştırmayı ve motivasyonlarını artırmayı hedefleyen “Öğretmenin Kimyası” eğitimlerine kimya ve fen bilimleri branşından 65 eğitimci katıldı. “Öğretmenin Kimyası” eğitimi aynı zamanda öğretmenlerin sınıf içindeki rollerini sorgulamalarını, aktif öğrenme tekniklerini kullanarak öğrencilerin derse katılımını ve deneyimleyerek öğrenme ortamlarını artırmayı hedefliyor.

Etkinliğin açılışında; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Başkanı İhsan Necipoğlu ve Öğretmen Akademisi Vakfı Kaynak Geliştirme Direktörü Esra Onat konuşma yaptı.

Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; dünyada STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik; FeTeMM) eğitiminin önemine vurgu yaparak, okullarda bu eğitimin yaygınlaştırılabilmesi için devlet ve özel sektör işbirliğinin önemine değindi. Eğitime sağlanan her türlü desteğin, boyutu ne olursa olsun mevcudundan daha büyük ölçüde etkiler sağladığına dikkat çeken Doç.Dr. Çolakoğlu, Dow Türkiye’ye Öğretmenin Kimyası projesine sağladığı süregelen destek ve eğitime katkıları için, ÖRAV’a ise projenin 2013 yılından beri başarıyla yürütülmesindeki emekleri için teşekkür etti.

Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Başkanı İhsan Necipoğlu, konuşmasının açılışında Türkiye’de 45 yılı geride bırakan Dow’ın yatırım alanları ve bu yatırımlarla Türkiye’nin gelişmesine sağlanan katkıları aktardı. Bir bilim şirketi olarak STEM eğitiminin niteliğini geliştirmek için eğitmen gelişimine yönelik sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ifade eden Necipoğlu, ÖRAV ile 2013 yılından beri sürdürdükleri işbirliği çerçevesinde 10. Öğretmenin Kimyası etkinliğini düzenlemekten ve eğitim yoluyla ülkemizin rekabet gücüne katkı sağlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. Katılımcı öğretmenlere eğitimlerde başarılar dileyen Necipoğlu, kendilerine Türkiye’nin geleceğinin oluşturulmasında oynadıkları rol nedeniyle teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

ÖRAV Kaynak Geliştirme Direktörü Esra Onat Akbaş ise; eğitimde başarının en önemli koşulunun öğretmen kalitesinin ve becerilerinin artırılması ile sağlanabileceğini belirterek, ÖRAV’ın faaliyetlerini bu konuya yoğunlaştırdığını söyledi. Onat, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak amaçlı sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüten tüm özel sektör kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, onlara destek vermeye davet etti.

Dow’ın öncülüğünde kimya öğretmenleri ve öğrencilere yönelik en önemli sosyal sorumluluk projesi olarak kabul edilen “Öğretmenin Kimyası” STEM projesi ile, fen okur yazarlığında 33 Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkesi arasında en alt sıralarda yer alan Türkiye’deki öğrencilerin fen ve kimya branşlarına yönelik yetkinliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Bilgi ve teknoloji çağı olan 21. yüzyılda, fen, kimya, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki başarı oranlarının üst düzeylere taşınması ve Türkiye’nin yakın gelecekteki rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz