100 mağazaya ulaşmak istiyoruz

“Gelecek dönemde hedefimiz, 100 mağazaya ulaşmak, Franchising sistemiyle de büyümemizi hızlandırmak."

31.10.2014 19:10:280
Paylaş Tweet Paylaş
100 mağazaya ulaşmak istiyoruz
AYDIN BANDIRMA / ODAK KOZMETİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Aydın Bandırma, Eskişehir'de sıra dışı bir girişimci. Türkiye henüz kozmetik marketler zinciri kavramıyla tanışmamışken o Eskişehir'de Odak markasıyla kozmetik marketler konseptini hayata geçirdi, işin başında pazarlama iletişimi yatırımları yapmayı da ihmal etmedi. Tescillediği markasıyla açtığı her mağaza için ciddi tanıtım çalışmaları yürüttü, Bulunduğu yerde ilk etapta bilinen bir marka olmayı hedefledi.

“Her Adımda Bir Odak“ sloganıyla ilk büyüme adımlarını atan Bandırma, 2001 krizini de fırsata çevirdi. Caddelerdeki mağazalar kapanır, markalar yatırımlarını durdururken en önemli hamlesini gerçekleştirdi. Caddelerde boşalan yerleri değerlendirdi ve toplam 9 mağazaya ulaştı. Bu arada şehri ilklerle de tanıştırdı.

O zamana kadar kimsenin görmediği satış teknikleri oluşturduğunu belirten Bandırma, “Kampanyalar, indirimler yaptım, Sistem altyapısına önem verdim. 1994 yılında henüz Türkiye'de bilinmeyen barkod sistemine geçtim.Ürünler şimdiki gibi satışta tamamen barkod okutularak yapılıyordu.

O zaman için devrim niteliğinde bir uygulamaydı. Tüketici hakları konusunda yeni uygulamalar getirerek markama daha fazla güven kazandırdım, Müşterinin satın aldığı ürünlere hiçbir şarta bağlı olmaksızın 'iade ve değiştirme garantisi' getirdim“ diyor.

Bandırma, büyürken kurumsal yapıyı oluşturmayı da ihmal etmiyor, Tüm bu sistemleri, ilk kez hayata geçirmek, daha sonra yabancı zincirlerin giriş yapmasıyla artan rekabette kendisine önemli bir avantaj sağlıyor.

2005 yılı da Odak Kozmetik için önemli bir yıl, ilk kez o yıl Eskişehir dışına çıkarak yurt genelinde mağazalar açmaya başladığını anlatan Bandırma, “İstanbul, Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mağazalar açarak ülke geneline yayılmaya başladık, 2008 dünya krizinde de şehir dışı mağazaların sayısını artırarak yine krizi fırsata dönüştürdüm“ diye konuşuyor.

REKABET AVANTAJI
Şu anda Odak Kozmetik toplam 350 çalışanıyla 22 mağazalık bir operasyona sahip, Bu mağazalarda 21 bin barkodluk ürün satışı gerçekleştiriyor, 8-10 civarında büyük oyuncunun yer aldığı 2 milyar dolarlık kozmetik sektöründe, kendilerinin müşteriye özel hizmet vererek rekabette öne çıktıklarını belirten Bandırma, yakın geleceğe ilişkin hedeflerini de şöyle paylaşıyor:

“Gelecek dönemde hedefimiz, 100 mağazaya ulaşmak, Franchising sistemiyle de büyümemizi hızlandırmak. Şu ana kadar hep kendi mağazalarımızı açtık, Ancak burada da bir ilki gerçekleştirerek sektörde franchising veren ilk marka olacağız.“

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz