Üretim gücümüzü artıracağız

Kale Endüstri Holding için 2014, iyi bir yıl, ilk yarıda yüzde 22'lik bir büyüme yakaladıklarını anlatan Özgür, “Yıllık ortalama büyüme hızımız yüzde 20, Bu da hem Türkiye hem yurtdışı pazarlarda var olabilmemiz adına bize büyük güç veriyor.

31.10.2014 18:58:500
Paylaş Tweet Paylaş
Üretim gücümüzü artıracağız
SEDAT ÖZGÜR / KALE ENDÜSTRİ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI
Kale Endüstri Holding'in temelleri, 1953 yılında Kale Kilit'in kurulmasıyla atıldı. 40 metrekarelik bir atölyede başlayan yolculuğunu bugün 10 şirketle devam ettiren grup, ana işi kilitte liderliği de elinde bulunduruyor.

Türkiye'nin ilk entegre teknolojik kilit fabrikasına sahip olduklarını belirten Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür, "Sanayi grubumuzda 300 milyon doların üzerinde bir ciro gerçekleştiriyoruz. Kale Kilit olarak satışlarımızın yüzde 55'ini iç pazara yapıyor, yüzde 45'ini ise ihraç ediyoruz.

Türkiye'de her 3 ev ve iş yerinden 2'sinin tercihi olan şirketimiz, aralarında Fransa, Çin, Güney Afrika ve Kolombiya gibi birbirinden çok farklı coğrafya ve kültürlerde yer alan 100'den fazla ülkeye ticaret yapıyor, ihracat ağımızın genişliği ve bu alandaki başarımızla Türkiye ihracatçılar Meclisi birliklerinden İMMİB tarafından 8 yıldır üst üste 'metal eşya' kategorisinde en fazla ihracat yaparak 'ihracatın Yıldızı” ödülüne layık görülüyoruz” diyor.

Kale Endüstri Holding, 10 şirketle farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor. Ancak gelirlerinin önemli bir bögüvenlik ve geçiş sistemlerinden elde ediyor. Özgür, özellikle güvenlik geçiş sistemlerinde dolar bazında son 10 yıl içinde cirolarını 2 katına çıkardıklarını ifade ediyor. Gayrimenkul yatırımlarında ise kira gelirlerinin düzenli olarak arttığını, bu yıl mevcut arazileri üzerinde değeri 450 milyon doları geçen gayrimenkul geliştirme projelerinin başladığını söylüyor.

İYİ BİR YIL
Kale Endüstri Holding için 2014, iyi bir yıl, ilk yarıda yüzde 22'lik bir büyüme yakaladıklarını anlatan Özgür, “Yıllık ortalama büyüme hızımız yüzde 20, Bu da hem Türkiye hem yurtdışı pazarlarda var olabilmemiz adına bize büyük güç veriyor.

Ayrıca yeni teknolojiler ve AR-GE yatırımlarımız da bizi büyüten önemli faktörler arasında yer alıyor, Bundan sonra da büyümenin ana anahtarı olarak ihracat pazarlarını görüyoruz, Son dönemde odaklandığımız Avrupa ülkelerinde de tercih edilen bir marka haline geldik.

Özellikle italya'nın hakim olduğu pazarlarda onlara rakip olmaya başladık, Aynı Türkiye'de olduğu gibi liderliğimizi global pazarlara da taşıyarak bir dünya markası haline gelmeyi hedefliyoruz. Üretimdeki gücümüzü de artıracağız. Çerkezköy'de 90 bin metrekarelik kapalı alana sahip, yeni ve modern teknolojileri kullandığımız yeni fabrikamızı inşa ediyoruz.Bu tesiste, 2015 sonunda üretime başlamayı planlıyoruz” diyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


YAZARIN DİĞER YAZILARI TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLE

Yorum Yaz