Gıda Korkusu

Harvey Levenstein mizahı hiç elden bırakmadığı bu sosyal tarih çalışmasında, Amerikalıların gıdalarla ilgili dinmek bilmeyen endişelerini geniş bir tarihsel bağlama yerleştiriyor.

25.03.2014 16:28:100
Paylaş Tweet Paylaş
Gıda Korkusu
19'uncu yüzyılın mikrop korkusunun, 21 'inci yüzyılda yerini artık hepimizi ilgilendiren kolesterol, kimyasal katkı maddeleri ve işlenmiş gıdalarla ilgili kaygılara bırakmasının izini sürüyor.

Amerika'nın yeme içme tarihi, bu ülkeden dünyaya yayılan beslenme modalarının, hızla gelip geçen furyaların ve özel diyetlerin tarihidir aynı zamanda. Levenstein, çılgın pazarlama ve üretim yöntemleri geliştiren gıda endüstrisini kendi haline bırakan hükümetlerin sorumsuz tavrını, reklamlarda ürünlere günün

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz