Kitap

Türbülans ÇağıAmerikan Merkez Bankası’nın efsanevi eski başkanı Alan Greenspan’in tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve uzun süre best-seller listelerinden düşmeyen “Türbülans Çağı:  &nbsp...

1.06.2008 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Türbülans Çağı
Amerikan Merkez Bankası’nın efsanevi eski başkanı Alan Greenspan’in tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve uzun süre best-seller listelerinden düşmeyen “Türbülans Çağı:                 Yeni Bir Dünya Serüveni” isimli kitabı Boyner Yayınları tarafından yayımlandı. Türbülans Çağı’nda Greenspan, özgeçmişini ve küresel ekonominin bizzat kumanda odasında bulunarak edindiği tecrübeleri okuyucularıyla paylaşıyor. Kitabına 11 Eylül sabahı ile başlayan Greenspan, daha sonra çocukluk yıllarına geri dönerek başından geçen ve tarihi biçimlendiren olayları anlatıyor. Ardından tüm dünyada önemli değişimlerin yaşandığı 1987-2006 yılları arasındaki Federal Reserve Kurulu Başkanlığı görevini içeren dönemi okurlarına aktarıyor. Ayrıca, caz klübünde müzisyen olarak çalıştığı renkli günlerden, birlikte çalıştığı başkanlar Nixon, Ford, Reagan, Bush ve Clinton’ın dönemlerine ait anılarına da kitabında yer veriyor.

Diriliği Kaybetmeden İrileşmek
Türkiye perakende sektörünün önemli gelen isimlerinden biri olan Servet Topaloğlu, sektörel bilgi ve birikimiyle, iş hayatında kendisini başarıya götüren stratejileri anlattığı kitabını Hayat Yayınevi’nden çıkardı. “Perakendede Diriliği Kaybetmeden İrileşmek” adlı kitabında Topaloğlu, perakendede kendisini ve operasyonlarını başarıya götüren stratejileri ve uygulamaları sayılarla ve yaşanmış somut örneklerle anlatarak sektöre ışık tutuyor. Bu yönüyle kitap, perakende sektörünün yanı sıra tüm iş dünyasına yönelik önemli bilgi, strateji ve deneyimler barındırıyor. Topaloğlu kitabında, perakendenin sadece ticaret değil, “perakende mühendisliği” ve “markalaşma”yı da kapsayan üç boyutlu bir bütün olduğunu anlatıyor.

Herkes Bir Star Olabilir
Prometheus Danışmanlık Kurucusu ve Genel Müdürü M. Yücel Atış, “Starlarla Yaşamak... Onlarla da Onlarsız da Olmuyor...” adlı kitabında starların özelliklerini, star olmanın zorluklarını, starları yönetmenin ve onlarla yaşamanın ipuçlarını anlatıyor. Star olmanın ve kalmanın, onlarla yaşamanın ve onları yönetmenin zor olduğu görüşünden yola çıkan M. Yücel Atış, starların risk almayı sevdiğini, çünkü içinde büyük fırsatlar taşıdığını aktarıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Barack Obama, Vladimir Putin gibi politikadan ünlü isimleri örnek veriyor. Starların çevrelerinde onları kuşatan ve onlarla hayatlarını sürdüren bir grup oluşturduklarını belirten yazar, Sezen Aksu ve Acun Ilıcalı gibi isimleri örnek veriyor.

Yapıda Başvuru Kaynağı
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1973 yılından bu yana düzenli olarak yayınlanan ve yapı sektörünün başvuru kitabı haline gelen, Yapı Kataloğu yayımlandı. Türk yapı sektöründeki ürünleri bilimsel, teknik ve ticari bir şekilde, bütün ayrıntılarıyla, ilgili bütün kuruluşlara, teknik elemanlara ve tüketicilere tanıtmak amacıyla hazırlanan “Yapı Kataloğu 2008”, sektör profesyonelleri ile buluştu. 2007 yılında yenilenen formatı ile yayın hayatına devam etmekte olan Katalog, tek cilt halinde yayımlandı. Katalog kullanıcılara, aradıkları ürünü, aynı sayfada yer alan farklı marka ve model alternatiflerini birlikte görme şansı sunuyor. Katalogda, 895 firma ve 2 bin 142 ürün bulunuyor.

D & R Kitapları

Lezzet Durakları
Mehmet Yaşin’in, Ekin Grubu tarafından yayınlanan “Lezzet Durakları 2008” isimli kitabı piyasaya çıktı. Yaşin, “lezzet avcıları” için yörelere has lezzet durakları ve değişik tatlar hakkında geniş bir kaynak oluşturmuş. Lezzet Durakları kitabı uzun ya da kısa her türden tatil kaçamağını tatlandıracak fırsatlar sunuyor. Günübirlik gezilerin rotası, kitapta sunulan alternatiflerle daha lezzetli duraklara yönleniyor. El çantasına ya da torpido gözüne sığabilecek yararlı bir lezzet haritası olan kitapta, herkes ve her kese için yeme-içme mekanları bulunuyor.

Neden Ben?

34 yaşında, 8 ve 1 yaşında iki kız çocuğuna sahip Özlem Aysoy’un, hayatının hiç beklemediği bir döneminde, fobisi olan kanserle yüzleşmesi ve yenmesi sırasında yaşadığı süreci anlatan “Neden Ben?” isimli kitabı, Anneyiz.Biz yayınlarından çıktı. Özlem Aysoy’un yaşadıkları, kanserle yüzleşmekten korkanlara, yakalanmış olanlara ya da yakınlarından herhangi biri kansere yakalanan herkese yol gösterecek. Özlem Aysoy, yaşadıklarını samimiyetle anlatıyor, bu konudaki zihin ve yaşantı haritasını aktarıyor okuyucularına. 

Fenerbahçe Kitabı
Fenerbahçe’nin efsane yöneticisi Eşref Aydın, yeni yayınladığı kitabında kendi hayatını olduğu kadar Fenerbahçe tarihini de anlatıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde bulunduğu her dönemin vazgeçilmez insanı ve yöneticisi olan Eşref Aydın'ın, Fenerbahçe Dergisi yazarı Sibel Kurt tarafından kaleme alınan yaşam öyküsünde, Fenerbahçe tarihinin bilinmeyen yönleri ortaya konuyor. Nokta Yayınları / Biyografi Dizisi'nden çıkan “Eşref Aydın-Yorulmaz Türk" adlı kitap, yurt çapında tüm kitapevleri ve Fenerium'larda satışa çıktı. Kitabın geliri ise, Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz