Kitap

Yunusların StratejisiTürkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “Yunusların Stratejisi” adlı kitap, Dudley Lynch ve Paul L. Kordis tarafından yazıldı. Kitap, iş dünyasının klasik rolleri dışına...

1.10.2008 03:00:000
Paylaş Tweet Paylaş

Yunusların Stratejisi
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan “Yunusların Stratejisi” adlı kitap, Dudley Lynch ve Paul L. Kordis tarafından yazıldı. Kitap, iş dünyasının klasik rolleri dışına çıkmayı başarmanın mümkün olduğunu savunuyor. Klasik iş ortamının üzerinize biçtiği rolden kurtulmak, zamanlama, uyum, toparlanma, meydan okuma konularında yepyeni bir anlayış benimsemek istiyorsanız kitabı okumanızı öneririz. Bu denizde, yani iş ortamında sazan ya da köpekbalığı olmadan, bambaşka bir anlayışla var olmanın yollarını anlatan kitapta, okuyuculara çeşitli önerilerde de bulunuluyor. Bu önerilerden bazıları şunlar: Köpekbalıklarının, yani keskin dişleri olanların kimler olduğunu keşfedin, sazanlarla birlikte dolaşmayın, etrafınızda dolaşan bir köpekbalığını korkutmaktan çekinmeyin, eğer köpekbalığı sizi ısırırsa hemen kan kaybetmeye başlamayın ve en önemlisi sizinle birlikte yüzecek başka yunuslar bulun.

İş Okulu
“Başkalarına Yardım Etmeyi Sevenler İçin İş Okulu” adlı kitap Alfa Yayınları’ndan çıktı. ABD’de çok satanlar arasına girmeyi başarmış kitabın yazarı Robert T. Kiyosaki, para kazanmanın ötesinde bir iş olan pazarlama ağı iş alanının 8 gizli değerini güncelleyip genişletiyor. Yazar, pazarlama ağı kurma işinin servet edinmenin devrimci bir yolu olduğunu, herkese servet edinme olanağı tanıdığını, kararlı ve azimli olan herkese açık olduğunu anlatıyor. Kendisi servetini bu yolla kazanmadığı için daha rahat yazdığını belirten Kiyosaki, işin gerçek değeri olarak gördüğü noktalara değiniyor.

Hayatınızda Fark Yaratmanın 10 Sırrı
Nokta Kitap’tan yayınlanan “Hayatınızda Fark Yaratmanın 10 Sırrı” adlı kitap, New York Times Bestseller’inden biri… Dünyaca ünlü liderlik gurusu John Maxwell, farklılıkların davranış biçimlerinde yattığını söylüyor ve “Nasıl olur da aynı beceri ve olanaklara sahip, aynı koşullarda bulunan 2 insan farklı sonuçlara ulaşır” sorusundan yola çıkıyor. Kitabın amacı, başarısızlığın kader olmadığını anlatmaya çalışmak. John Maxwell, bir yaşam kılavuzu tarzındaki kitabıyla her insanın karşısına çıkan başarısızlıklarla başa çıkabilmesini sağlayacak 10 sırrı okuyucularıyla paylaşıyor. 

Powerpoınt Cinayeti
“Ofiste Ayakta Kalabilmenin Modern El Kitabı-Powerpoint Cinayeti” adlı kitap, Michael Flocker tarafından kaleme alınmış ve Neden Kitap’tan çıkmış. Şirket kültürünün tehlikelerine, tuzaklarına ve tuhaflıklarına karşı koruyucu bir rehber olmayı amaçlayan kitap, iş hayatında ilerleme kaydetmeniz için gerekli olan yararlı bir içerik sunuyor. Bu içeriklerden bazıları ofis entrikaları sanatı, e-posta görgü kuralları ve şirket dilini deşifre etme gibi ilginç başlıklar taşıyor.

D & R Kitapları

Titremeyen Bir El
“Hedef Titremeyen Bir El İster” adlı kitap, bir önermeyi gündeme getiriyor; vazgeçmenin kaçınılmaz bedeli başarısızlıktır; başarısızlığın tek nedeni vazgeçmektir… Kitabın yazarı Ayhan Buz, hızla akan hayatta ayakta kalabilmek ve savrulma anlarının üstesinden gelebilmek için okuyuculara etkin formüller öneriyor. Bu önerilerle hem kendinizin hem çevrenizdekilerin hayatını rahatlatma şansınızın olduğuna dikkat çekiyor.

Satranç Alıntıları
Soru sormak bilgeliğe giden kapının anahtarıdır. Gelmiş geçmiş bütün büyük zekaları diğerlerinden ayıran, onların dinmek bilmeyen meraklarıdır. Çağımızın büyük dahisi Albert Einstein, “olağanüstü basit sorular soran bir adam” olarak tarif edilir. Fakat Einstein’ın bile hayatın büyük sorularına cevabı yoktu. Zira bazen büyük bir gerçeğin tam tersi, başka derin bir gerçek olabilir. Bu kitap, okuyucuya bütün soruların cevaplarını vermek yerine, önümüzdeki yolu aydınlatma amacı taşıyor.

Osmanlı Döneminde Hamallar
Nejdet Ertuğ’un yazmış olduğu “Osmanlı Döneminde İstanbul Hamalları” adlı kitap, tarihimizin anlatılmamış bir noktasına ışık tutuyor. Milattan önce 4000’li yıllarda yaşam barındıran İstanbul, limanları sebebiyle her dönem canlı bir ticaret merkezi oldu. Böyle bir merkezin tüm yükünü taşıyan insanlar ise hamallardı. Kitap, dönemlerinde önemli bir işlev yerine getiren, toplumsal hayata katkıları bugüne kadar pek çalışılmamış bir esnaf grubunun, İstanbul hammallarının incelenmesinde bir ilk çalışma niteliği taşıyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz