Draghi: Enflasyon kendini idame ettirmeli

Dragi, Euro Bölgesi enflasyonunda toparlanmanın kendi kendini idame ettirebilir olup olmadığına bakacaklarını söyledi.

18.11.2016 14:11:380
Paylaş Tweet Paylaş
Draghi: Enflasyon kendini idame ettirmeli
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, olağanüstü parasal teşvikleri ne zaman geri çekeceklerine dair bir karar alırken, Euro Bölgesi enflasyonunda toparlanmanın kendi kendini idame ettirebilir olup olmadığına bakacaklarını söyledi.

Draghi, Frankfurt'da düzenlenen Avrupa Bankacılık Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Yapacağımız değerlendirme enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gidiş patikasında sürdürülebilir bir düzelme görüp görmediğimize bağlı olacak. Enflasyonun yüzde 2 seviyesine yaklaşması parasal gevşeme azalsa bile sağlam olmalı, bir başka ifadeyle kendi kendini idame ettirebilir olmalı" dedi.

Konuşmasında Euro Bölgesi ekonomisinin yavaş ancak istikrarlı bir hızla toparlanmakta olduğunu ifade eden Draghi, istihdamın 2013 yılından bu yana 4 milyon arttığını, ekonomide toparlanmanın daha geniş tabanlı hale geldiğini ve ülkelerin ekonomik performansları arasında farkın azaldığını vurguladı.

Euro Bölgesi ekonomisinde cesaret verici trendler gözlense de toparlanmanın hala finansal şartlara oldukça bağımlı olmaya devam ettiğini de savunan Draghi, ECB'nin enflasyonun yüzde 2 seviyesine doğru sürdürülebilir bir yaklaşma gerçekleştirmesi görevi çerçevesinde mümkün olan tüm enstrümanları kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Draghi konuşmasında, hala ciddi derecede bir belirsizlikle faaliyet göstermeye devam ettiğini ifade ederek, bankacılık sektörünün iyi regüle edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz