Paranın patronu İstanbul'da!

G20 maratonuna hızlı başlayan Türkiye, para patronlarını İstanbul'da ağırladı.Krizden çıkışta yapılacak reformlar ve ek vergi konularının ele alındığı toplantıya 21 ülkeden katılım oldu

11.02.2015 14:46:050
Paylaş Tweet Paylaş
Paranın patronu İstanbul'da!
Uluslararası maliye ve para politikalarının geleceği İstanbul’da tartışıldı. G20 Dönem Başkanlığı yapan Türkiye dev bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

Dünyada “20’ler grubu” olarak adlandırılan G-20’nin İstanbul’daki bakanlar ve merkez bankası başkanları birinci toplantısına, Türkiye’nin davet ettiği Azerbaycan ile birlikte toplam 21 ülke katıldı. Uluslararası 4 kuruluşun da yer aldığı G-20’ye 16 bakan, 17 merkez bankası başkanı katılım gösterdi. Para ve maliye politikaları geleceğinin ele alındığı toplantıyı ulusal ve uluslararası 360 basın mensubu izledi.

İŞTE 12 BANKANIN EN GÜÇLÜ İSİMLERİ! TIKLAYIN!

VERGİ KONUSU MASADA
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ev sahipliği yaptığı toplantıda; küresel ekonomik görünüm, riskler, uygulanan maliye politikaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kapsamlı büyüme stratejilerine yönelik uygulama planları, yatırım ve altyapı konusuna ilişkin öneriler, finansal düzenleme reformlarının uygulanmasında sağlanan ilerlemeler ve uluslararası vergi konuları ele alınıyor.

GÜVENLİK ÇEMBERİ
Toplantı için üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı. Taksim ve çevresinde bazı yollar trafiğe kapatılırken, toplantının yapıldığı İstanbul Kongre Merkezi'nin civarında adeta kuş uçurtulmadı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’nın ortak basın toplantısını izleyen basın mensupları için basın odasından toplantı salonuna uzanan kırmızı bir şerit çekildi.

G-20 toplantısının taslak metninde, “Parasal politikaları genişlemeci olmayı sürdürmeli” denildi. Yaklaşık yüzde 50 değer kaybeden petrol fiyatlarına dikkat çekilen metinde, petrol fiyatlarındaki düşüşün küresel büyümeyi destekleyeceği ve bazı kilit ekonomilerin görünümüne katkı sağladığı belirtildi. Avrupa Merkez Bankası’nın parasal genişlemesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilen taslakta, bu hamlenin Euro Bölgesi’nin toparlanmasına katkı sağlayacağına vurgu yapılarak, “Üyeler daha önce kur konusunda verdikleri sözlere sadık kalacak” denildi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER...
Babacan, dün llk olarak Güney Kore Başbakan Yardımcısı Kyungwhan Choi’yi kabul etti. Daha sonra İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, IMF Başkanı Christine Lagarde, Fransa Maliye ve Kamu Hesapları Bakanı Michael Sapin’i kabul etti.

Görüşme trafiği öğleden sonra da devam etti. Başbakan Yardımcısı Babacan, Erdem Başçı ile birlikte saat 13.30’dan 16.00’a kadar yarım saat ara maliye bakanları ve merkez bankası başkanları ile görüştü. Hilton’un sekizinci katındaki görüşme sırasıyla Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, Alman Maliye Bakanı Wolfgans Schauble, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ile gerçekleşti. Basın mensuplarının ikili görüşmelerde sadece görüntü almasına izin verildi.

OECD’DEN VERGİ UYARISI

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, çok uluslu şirketleri vergiden kaçınmamaları konusunda uyardı. Gurria, “Şirketlerin bütün yatırımlarını teşvike devam etmek istiyoruz ama aynı zamanda şirketler de vergi konusunda kendine düşeni yapmak zorunda.

Kazancınızı, yatırımlarınızı öyle yerlere götürürsünüz ki vergilendirme çok düşüktür veya hiç yoktur. Hiçbir şeyin vergisini ödemezsiniz. Bu hukuki olabilir. Ama doğru bir şey değil, orası çok net. Şimdi bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Üzerinde çalıştığımız 15 madde var. Bunu önümüzdeki birkaç yıl içinde başarmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz