Çocuklar hedefte

2011 sonunda yüzde 15 büyüme bekleniyor.

1.08.2011 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Çocuklar hedefte
(Kampçılık)
DÜNYANIN GERİSİNDE
ABD'de yaz kamplarına yılda 6 ila 17 yaş arası 12 milyon çocuk katılıyor. Sektörün büyüklüğü 22 milyar dolar seviyesinde. Türkiye'de ise yaz kampları dünya ile karşılaştırınca oldukça geride. Sektör, son dönemde belediye, il gençlik spor müdürlükleri ve özel sektörün düzenlendiği kampların sayısının artmasıyla hızla gelişiyor. 2009'da Türkiye'de 1 milyon çocuk yaz kamplarına katılırken bu sayı geçen yıl 1 milyon 100 bine yükseldi. Pazar da yüzde 10 büyüyerek 330 milyon lira seviyesine ulaştı.
TESİSLER YETERSİZ Sektörün en önemli sorunlarının başında, tesis ve tanıtım eksikliği bulunuyor. Türkiye'de 6-17 yaş arası 16 milyon çocuğun sadece 1 milyonu yaz kamplarına katılıyor. Sektördeki şirketler de çok dağınık ve parçalara ayrılmış durumda. Standartlar ve tanıtım konusunda birliktelik isteniyor. Sektörün en önemli artıları ise Türkiye'nin coğrafi konumu ve genç nüfusu. Türkiye'nin birçok ülkeye en fazla 4 saatlik uçuş mesafesinde olması, yabancı öğrenci sayısını artırıyor. Yabancı öğrencilerin oranı yüzde 15.
YÜZDE 15'LİK ARTIŞ Sektörde 2011 sonunda yüzde 15 büyüme bekleniyor. Bu, gerçekleşirse pazarın büyüklüğü 400 milyon liraya, çocuk sayısı ise 1 milyon 300 bine yükselecek. Türkiye Kamplar Derneği Kurucu Başkanı Fahrettin Gözet, sektörü şöyle değerlendiriyor: "Sadece kampçılığın değil, çocuklara ve gençlere yönelik okul dışı eğitim alanındaki her girişimin önü açık. Daha büyük sıçramalar için eşgüdüm mutlaka sağlanmalı."

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz