Yüzde 25 büyüyecek

Araç kiralama işi Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerin başında geliyor.

1.02.2013 00:00:000
Paylaş Tweet Paylaş
Yüzde 25 büyüyecek
Araç Kiralama
BÜYÜME KURUMSALDA
Pazarın büyüklüğü kriz döneminde yaygınlaşan operasyonel kiralama hizmetleriyle 3 milyar dolara yaklaşmış durumda. Tasarruf amacıyla uzun dönemli araç kiralayan şirketlerin artması, pazarın hızlı büyümesini sağlıyor. Sektördeki esas büyüme de kurumsal uzun dönemli araç kiralama alanında gerçekleşiyor. 2011 'de 350 bin olan toplam kiralık araç sayısı, 2012'de yüzde 30 büyüyerek455 bine ulaştı. 2011 'de 2,1 milyar dolar olan sektörün cirosu ise geçen yıl 2,8 milyar dolara yükseldi.
AVANTAJI FAZLA
Vergisel ve finansal avantajlar, sektörün en önemli artıları. Bedelinin tamamını ödeyerek araç satın almak yerine kiralamak, yatırımcılara nakit parayı başka bir yatırıma dönüştürme avantajı sağlıyor. Öz kaynak ve kredi hacimleri daralmıyor. Sektörün en büyük sorunlarının başında ise araç tedarik sisteminin filo kiralama sektörünün ihtiyaçlarına yanıt vermemesi geliyor. Sektör temsilcileri pazara yönelik farklı ürün ve hizmetler geliştirilmesini talep ediyor.
POTANSİYELİ FAZLA
Türkiye'de satılan araçların yüzde 17'si kiralama hizmetinde kullanılıyor. Pazarda 2013 sonuna kadar yüzde 25 büyüme beklediklerini söyleyen Lider Filo Genel Müdürü Bülent Coşkunarda, pazarı şöyle değerlendiriyor: "Araç kiralama sektörü, Türkiye'de oldukça büyük bir potansiyele sahip. Dolayısıyla sektör büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Müşterilerin beklentileriyle birlikte hizmet çeşitliliği ve kalitesi artıyor. 2013'te filo adet ve cirolarında yüzde 25'lik büyüme gerçekleşeceğini öngörüyoruz.”

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz