Carrefoursa, Kiler’in devir işlemlerini tamamladı

Carrefoursa, killerin devir işlemlerini tamamladıktan sonra çağrı için Sermaye Piyasa Kurumu’na (SPK) başvuruda bulunma kararını duyurdu.

9.07.2015 12:21:060
Paylaş Tweet Paylaş
Carrefoursa, Kiler’in devir işlemlerini tamamladı

Carrefoursa bugün alınan yüzde 85 oranındaki Kiler Gıda hisseleri karşılığında 429 milyon 574 bin TL nakden ödediğini açıkladı.


Carrefoursa'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"15.05.2015 tarihli Özel Durum Açıklamamıza konu, Şirketimiz ile Kiler Holding Anonim Şirketi, Nahit Kiler, Ümit Kiler, Vahit Kiler, Hikmet Kiler, Sevgül Kiler ve Denge Reklam San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında 15.05.2015 tarihinde akdedilmiş olan Pay Alım Satım Sözleşmesinde öngörülen gerekli hukuki ve idari izinlerin alınmasını müteakip, söz konusu payların satış ve devri işlemi bugün itibariyle tamamlanmıştır.

Düzeltmeler hariç hisse devir bedeli olan 429.574.000,00 TL peşin olarak nakden ödenmiştir.Hisse devrinin gerçekleşmesiyle birlikte Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin yönetim kontrolü tarafımıza geçtiği için, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Tebliği kapsamında zorunlu pay alım teklifinde bulunulması ve bu kapsamda gerekli diğer idari izinlerin alınması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verilmiştir".

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz