Kremlin: Erdoğan üzüntülerini dile getirdi

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak üzüntülerini bildirdiğini duyurdu.

27.06.2016 17:03:190
Paylaş Tweet Paylaş
Kremlin: Erdoğan üzüntülerini dile getirdi
Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, hayatını kaybeden Rus politon ailesinin acısını paylaştığı ve "Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum" dediği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubunda, Rus pilotun öldürülmesi olayına karışan Türk vatandaşı hakkında soruşturma açıldığını vurguladığı da belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım da Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'e Rusya Milli Günü nedeniyle birer mektup göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, "Umarım ilişkilerimiz layık olduğu seviyeye ulaşır" ifadesini kullanmıştı. Başbakan Binali Yıldırım da, "İlişkilerimizin karşılıklı çıkarlarımız için gereken seviyeye ulaşmasını umuyorum" demişti.

RUSYA İLE UÇAK KRİZİ NASIL YAŞANMIŞTI?

Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden SU-24 tipi bir Rus savaş uçağı 24 Kasım 2015'te, angajman kuralları gereğince iki Türk F-16'sı tarafından vurulmuştu. Hasar alan uçak Suriye'de bulunan Bayırbucak bölgesinde düşmüştü. Uçağın içinde bulunan iki Rus pilot paraşütle atlamıştı. Pilotlardan biri paraşütle atlarken yaralanmış ve bölgede yaşayan militanlar tarafından öldürülmüştü. Diğer pilot Suriye ordusu askerleri tarafından yapılan operasyonla kurtarılmıştı.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz