"Faizleri aşağı çekeceğiz"

AKP'ye yeniden üyelik töreninde konuşan Erdoğan, "Faizleri aşağı çekeceğiz. Faiz sebep, enflasyon neticedir" dedi.

2.05.2017 17:21:120
Paylaş Tweet Paylaş
"Faizleri aşağı çekeceğiz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üyelik beyannamesini imzalayarak, 979 gün sonra kurucusu olduğu AK Parti'ye tekrar üye oldu.

16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" hükmünün kaldırılmasının ardından partili cumhurbaşkanlığı dönemi başlamış oldu.

Üyelik töreninde konuşan Erdoğan, "27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle Anayasa gereği ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum." dedi.

"Fasılları açmaktan başka çareniz yok"

Avrupa Birliği ile ilişkilere değinen Erdoğan, "Bundan sonra yapacağınız bir şey var, nedir o? Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok, açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir." diye konuştu.

"Sırada Münbiç ve Rakka var"

Erdoğan, Suriye'de terör örgütleri ile mücadeleye yönelik operasyonların sürebileceğine işaret ederek, "Fırat Kalkanı'ndan sonra sırada Münbiç ve Rakka var. Başta ABD olmak üzere koalisyon güçleriyle birlikte ne yaparız? Yarın Rusya'ya ziyaretimizde bunları konuşacağız. ABD ziyaretimizde de yeni bir süreci başlatabilirsek Suriye ve Irak'ta yeni bir dönemi başlatmış oluruz." ifadelerini kullandı.

"Faiz sebep, enflasyon neticedir"

Faizlerin düşürülmesi gerektiğini de ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Faizleri aşağı çekeceğiz. Faiz sebep, enflasyon neticedir. Onun için bu adımı atacağız. Mevcut projeleri devreye alacağız. Ülkemize yüksek teknoloji katkısı olmayan hiçbir proje bizim için muteber değildir. Hindistan ziyaretimizde de bilgisayar ve yazılım teknolojilerini görüştük."

Öte yandan Erdoğan'ın, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan olarak seçilmesi bekleniyor.

Türkiye ve dünya ekonomisine yön veren gelişmeleri yorulmadan takip edebilmek için her yeni güne haber bültenimiz “Sabah Kahvesi” ile başlamak ister misiniz?


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yaz