Tüketici güven endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre %1,7 oranında artarak 58,2 oldu.
Hazine taşınmazları üzerinde faaliyeti durdurulan ünitelerden kira alınmayacak, açık olan ticari ünitelerin personel sayısına göre ise kirada indirimi yapılacak.
Türk Hava Yolları (THY) koronavirüs nedeniyle yurt dışında sadece 5 noktaya uçacak.
ABD Hazine Bakanı, Kovid-19 salgınıyla mücadele için hazırlanan ekonomik teşvik paketi kapsamında Fed ile ekonomiyi desteklemeye yönelik 4 trilyon dolara yakın likidite sağlanacağını bildirdi.
İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak "İş yerlerine gidemeyen çalışanların maaşlarının yüzde 80'i, ayda 2 bin 500 sterline kadar hükümet tarafından karşılanacak" dedi.
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin lira ikramiyenin nisan ayında verileceğini bildirdi.
ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Koronavirüs'ün ekonomiye olumsuz etkileri nedeniyle Çin dışındaki gelişmekte olan ülkelerin yılın ilk yarısında resesyona girebileceği uyarısında bulundu.
UND Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testleri öncelikle yurt dışından gelen ve ticareti taşıyan sürücülere uygulanmalıdır" dedi.
Seyahat ve perakende sektörlerinde toplu işten çıkarmalar yaşanırken, hazır yiyecek firması Dominos 10 bin işçi alacağını duyurdu.
Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu, salgınla mücadelede ekonomik istikrara destek vereceklerini bildirdi. Kapalı mağazalar için işletmelere kira faturası düzenlenmeyecek.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal destek kapsamında üreticilere toplam 1,57 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.
Bakan Pekcan, şirket genel kurullarının yoğunlukla gerçekleştirildiği bu dönemde şirketlerin genel kurul toplantıları bakımından bazı tedbirler alındığını kaydetti.
TCMB repo ihalesiyle piyasaya yaklaşık 3 milyar lira verdi.
İTÜ ARI Teknokent firması Money Shower, ATM'lere uygulanan ve kağıt paraları koronavirüs dahil tüm bakteri ve virüslerden yüzde 99 oranında arındıran kağıt para dezenfeksiyon modülü geliştirdi
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Kısa Çalışma Ödeneği'nin şartlarını esneteceğimiz için çoğu işveren bundan faydalanacak." dedi.