Gelecek hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi yatırımcıların odağına yerleşirken, dünya genelinde büyüme başta olmak üzere önemli makroekonomik veriler yakından takip edilecek.
Otomotiv sektörü, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,5 artışla 23 milyar 822 milyon 213 bin dolara çıkarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Trump, kripto para piyasasına yönelik önemli adımlar atmaya devam ediyor.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2002'de 238 milyar dolar olan Türkiye'nin milli gelirinin geçen yıl itibarıyla 1 trilyon 322 milyar dolara yükseldiğini belirterek, "Bu yıl sonunda 1,4 trilyon doları inşallah aşacağız" dedi.
ABD Ticaret Bakanlığı, Nvidia’nın H20 çiplerini Çin’e ihraç edebilmesi için lisans vermeye başladığını duyurdu. Konuya ilişkin bilgi veren bir ABD yetkilisi, bu adımın yapay zeka devinin kilit pazara erişimindeki önemli bir engeli kaldırdığını belirtti.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 25 şirkete lisans verdi, 6 şirketin ise lisansını sonlandırdı.
Financial Times, ABD Gümrük Sınır Koruma Kurumu'ndan gelen bir mektuba dayanarak, ABD'nin bir kiloluk altın külçelerine ithalat vergisi uyguladığını bildirdi.
Siemens, 2025'in üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını paylaştı.
ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından JPMorgan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 2025 yılı para politikası beklentilerine yönelik projeksiyonlarını güncelledi. Banka, yıl sonuna kadar üç aşamalı bir faiz indirimi öngörüsünde bulundu.
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) küresel ticarette bu yılki büyümeye ilişkin öngörüsünü yüzde 0,9'a yükseltirken, ABD'nin uygulamaya koyduğu yüksek gümrük tarifelerinin 2026'da ticarette baskı oluşturacağı uyarısında bulundu.
Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl için bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 474,7 lira ile 21 bin 776,1 lira arasında değişecek.
Şirketten yapılan açıklamaya göre Burgan Bank yılın ilk yarısında 1,3 milyar lira net kar elde etti
Her yıl bilişim sektörünün büyük heyecanla beklediği “Bilişim 500 - İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması” sonuçları, bu yıl “Bakış Açını Değiştir” mottosu ile dün gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı.
ABD'li yapay zeka şirketi OpenAI, yapay zeka modelinin yeni ve en gelişmiş versiyonu GPT-5'i tanıttı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, BAYKAR’ın Anadolu’daki ilk üretim üssünü Samsun’da kuracağını duyurdu. 400 dönümlük alanda özel endüstri bölgesi olarak inşa edilecek tesis, kente önemli bir sanayi yatırımı kazandıracak.