Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "şahin" sözle yönlendirmeleri ve ABD hükümetinin kapanabileceği endişesiyle negatif bir seyir izleniyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İlham Aliyev, Iğdır-Nahçıvan Doğal Gaz Boru Hattı'nın temelini attı.
Brezilya'da yağmur tahminleri, kuraklık endişelerini hafifleterek kahve fiyatlarının yüzde 5,6 düşmesine neden oldu.
Depremin yaralarını sarmak üzere getirilen ek MTV'de ilk taksit döneminde yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleşti.
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, " TL varlıklara yönelik yerel ve uluslararası talebi artırmaya kararlıyız" dedi.
Merkez Bankası tarafından eylül ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. RKGE, eylülde bir önceki aya göre 0,6 puan azalarak 104,4'e indi.
Güven endeksi eylülde geçen aya kıyasla hizmet sektöründe yüzde 2 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 3, inşaat sektöründe yüzde 1 yükseldi.
Merkez Bankası anket sonuçlarına göre, imalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı, eylülde bir önceki aya kıyasla 1,2 puan artarak yüzde 77,3'e yükseldi.
Uygulama talimatında yapılan değişiklikle TL dönüşümlü kur korumalı hesaplarda asgari faiz zorunluluğu kaldırıldı
Aylık bazda düşüşleri daha erken göreceğiz. Yıllık bazdaki gelişmeleri ise daha çok 2024'ün ortaları gibi görmüş olacağız...
İstanbul Kuyumcular Odası'nın hazırladığı "İKO Fiyat" mobil uygulaması hizmete sunuldu...
Borsa İstanbul'un açılış seansının işleyişi ile ilgili yeni kararlar bugün devreye giriyor...
Bu hafta ABD'deki yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağında olduğunu aktaran analistler, verilerin gelecek dönemde Fed'in atacağı adımlara ilişkin ipuçları verebileceğini kaydetti.
Küresel pay piyasaları, Fed'in para politikası kararları sonrasında yılın geri kalanında bankanın bir faiz artışına daha gidebileceğinin sinyalini vermesiyle negatif bir seyir izledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.